Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smer Ogrin-Omersa

v Ojstrici sta preplezala Matej Balažic in Ivan Pešl (člana AO TAM Maribor)

Friko (07.01.2014, 17:38) Urban Golob: ... Tukajle je zgodba Mateja Balažica in Ivana Pešla, ki sta na zimski solsticij preplezala smer Ogrin – Omersa. Takole sta napisala:

Ko sta Marko in Matevž zlezla par dni prej Zmaja, sva se z Matevžem menila, da so rampe kr zalite in da je dober predelan sneg.
Tako sva se z Ivekom že petek zvečer odpravila spat na Jamo z načrtomi, da bi plezala dva dni v Ojstrici. Tako sva zjutraj še v temi korakala proti stene, bilo pa je že kar toplo, kar je bil znak, da se bo vreme kmalu spremenilo. Tako sva nekje po dveh urah prikorakala do stene, okoli osme pa sva tudi vstopila v smer Ogrin-Omersa. Spodaj do odcepa za Herletovo so bile razmere še dobre in sva lahko plezala nenavezana, nato pa se je začelo J. Zgleda da je bila par dni tudi malo višje odjuga, tako da je na nekaterih delih sneg že odstopil od skale, predvsem na kakih platah, kar je za posledico imelo tu pa tam krajši padec J. Kdor je že plezal smer Ogrin-Omersa, ve, da v srednjem delu preden prideš na rampo, ki pelje proti desni na vrh stene, smer kar precej cik-caka po prečnicah. Te prečnice znajo biti v plezalnikih prav lepa plezarija, v derezah in s cepini v roki pa so zahtevale kar precej dela. No tako sva okoli 17h vseeno prišla na izrazito rampo, ki pelje iz stene, razmere so se tu izboljšale, tako da sva lahko plezala tudi po temi z čelkami in po 13 urah izplezala v gredino, kjer se končujejo smeri. Sledil je še vzpon na vrh Ojstrice ter dolg sestop čez Škarje nazaj na Jamo, kjer sva ob 1h zjutraj prijetno utrujena in vesela še za eno noč popadala v spalke. No, drugi dan sva šla lepo samo še turistično v dolino.

Vir in fotografije: Matej Balažic.

......2014

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije