Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Italijanska elita v Logarsko dolino

Večer, Celjsko: Daleč od oči radovednih novinarjev, v zavetju Logarske doline, je letos silvestroval italijanski premier Enrico Letta

Kot povsem povprečnemu italijanskemu turistu se je uspelo skriti pred očmi radovedne javnosti, kar pa ne bi mogli trditi za dneve po njegovem odhodu, ko se informacija o visokem obisku širi kot blisk. Zaman smo novinarji sočne pripovedi o njegovih navadah iskali pri solastnici in direktorici hotela Plesnik Marjani Cvetko. Dejstvo, da gostom zagotavljajo diskretnost in možnost, da pobegnejo pred radovednimi pogledi, je del njihovega posla, ki ga jemljejo zelo resno. "Velikokrat imamo visoke obiske, a nikoli ne dajemo informacij o gostih, zagotavljamo jim diskretnost," nam pojasni Cvetkova, ki predvideva, da elitni gostje za njih izvedo preko interneta in priporočil. "Premierja smo obravnavali enako kot vse ostale, pomembno je, da je vse tako, kot je po navadi, treme nismo imeli," se nasmeji direktorica, ki je po napornem prazničnem mesecu, ki je vrhunec doživel s silvestrovanjem, tudi sama odšla na dopust. Nabrati bo morala precej energije, za zdaj kaže, da bo sezona v njihovem hotelu s štirimi zvezdicami boljša kot lanska. "Sklenili smo precej pogodb, poslovni turizem, ki je bil doslej precej v upadu, pa se tudi vrača," nam še pove. V Logarski dolini turisti iščejo predvsem užitke v naravi, že pred časom pa so Zgornjesavinjčani dejali, da si masovnih dogodkov v tamkajšnjem krajinskem parku niti ne želijo. Letno imajo v Logarski dolini okrog 100 tisoč obiskovalcev, večina pride za en dan, saj jo razumejo predvsem kot izletniško točko. Poleg znanih italijanskih obiskov je dolina na splošno priljubljena pri Nizozemcih in Nemcih, v zadnjem času je tam tudi vedno več Izraelcev. (mpi)


Letta je zase plačal 390 evrov

Primorski dnevnik: V hotelu Plesnik v Logarski dolini do zadnjega »skrivali« dopustovanje uglednega italijanskega gosta in njegove družine

torek, 7. januarja 2014 | 11:06

Enrico Letta navdušen nad Logarsko dolino
Italijanski premier Enrico Letta je precej presenetil turistične delavce v Logarski dolini, še posebno Marjano Cvetko, solastnico in direktorico hotela Plesnik, saj je preživel z družino pet prazničnih dni v tem hotelu s štirimi zvezdicami. 

Preživel jih je kot povsem običajen in povprečen italijanski turist, brez vseh privilegijev, piše Boris Šuligoj v Delu. »Zaradi takšnega skrajno profesionalnega odnosa nas gostje spoštujejo in se vračajo k nam,« je strogo diskretnost neomajno nadaljevala gospa Cvetko. 

Cena za štiridnevni praznični paket (z vsemi obroki, silvestrsko večerjo in nekaterimi vodenimi izleti po dolini) je znašala 390 evrov na osebo. Marjana Cvetko iz hotela Plesnik je Šuligoju še povedala, da so za goste, med katerimi je bil premier Letta, pripravili bogat program. Med drugim sta 30. decembra ob klavirski spremljavi Natalije Šavel pela Julija Kramer in Vladimir Čadež. Organizirali so jim nekaj izletov po rahlo zasneženi Logarski dolini, tudi večerni pohod z baklami, ogled cerkvice v Solčavi, gozdarske koče, sprehod je bil možen do slapu Rinke. Silvestrski meni so začeli z radgonsko penino in domačo šunko s hrenom in domačim kruhom, za predjed je bila gosja terina z jabolčnim čatnijem in popečenim kruhkom, sledila je kromprijeva juha s tartufi, bazilični ravioli s paradižnikovim nadevom in mocarelo, kakijevemu sorbetu z vanilijo in meto je sledil jelenov file v nežni brinovi omaki in pirejem iz zelene, sledila je silvestrska sladica, domači piškotki in kava ter štajerska kisla juha.
 Čeprav je osebje skrbno skrivalo njegovo identiteto, so Letto nekateri gostje, ki so tam silvestrovali, prepoznali, vendar so do njegovega odhoda to informacijo spoštljivo čuvali zase (kot denimo novinar Jože Miklavc iz Velenja).


Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika

 

Vecer.si 07.01.2014



Italijanski premier Enrico Letta je v hotelu Plesnik preživel pet običajnih počitniških dni, katerih vrhunec  je bilo silvestrovanje. (Marko Vanovšek)

  


 07.01.2014

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije