Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 28.08.07

Padec v Domu Planika - Pri sestopu proti Planini Jezero - Predviden razvoj vremena

Vir: Bilten URSZR


Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
28. avgusta 2007 - izvleček

Ob 5.50 se je pri padcu po stopnicah v Domu Planika v Stari Fužini, občina Bohinj, poškodoval mlajši planinec. Poškodovanega planinca je oskrbela dežurna ekipa HeNMP in ga nato s policijskim helikopterjem prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 15.29 si je pri sestopu proti Planini Jezero v Stari Fužini, občina Bohinj, planinka poškodovala gleženj. Gorski reševalci Postaje GRS Bohinj so poškodovano planinko oskrbeli in jo prepeljali v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Bled.

Okoli 11. ure se je v okolici kraja Hrastovec v občini Lenart pričela iskalna akcija pogrešane osebe. V akciji so sodelovali policisti, gorski reševalci Postaje GRS Maribor, gasilci PGD Lenart, delavci zavoda Hrastovec,lovci in policijski helikopter. Pogrešano osebo so našli v in jo z reševalnim vozilom prepeljali v mariborsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V torek bo zjutraj še delno jasno, čez dan bo spremenljivo oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo že najprej začele pojavljati na severu države, popoldne pa tudi drugod po Sloveniji. Najmanj jih bo na Primorskem.
V sredo bo v južni Sloveniji delno jasno in povečini suho, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v severni Sloveniji bodo krajevne padavine, deloma nevihte.
V četrtek se bodo padavine čez dan nekoliko okrepile in popoldne zajele vso državo.
V petek bo zjutraj oblačno in deževno, čez dan bodo padavine slabele in popoldne od severozahoda počasi ponehale. Hladneje bo, zapihala bo zmerna burja.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije