Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tradicionalni Mačkov pohod na Šenturško goro

Gorenjski Glas - Janez Kuhar: Šenturška gora – Planinsko društvo Komenda, sekcija Škrjančki, je na novega leta dan organiziralo tradicionalni, že 16. Mačkov pohod iz Jurčkove Dobrave na Šenturško goro, ki leži na 667 metrov nad morjem.

Šenturška gora – Planinsko društvo Komenda, sekcija Škrjančki, je na novega leta dan organiziralo tradicionalni, že 16. Mačkov pohod iz Jurčkove Dobrave na Šenturško goro, ki leži na 667 metrov nad morjem.

Pohoda na sedem kilometrov dolgi krožni poti se je udeležilo 23 pohodnikov, največ iz komendske in cerkljanske občine. Največje število udeležencev do sedaj je bilo trideset. Vodja in pobudnik pohoda Pavle Žvelc iz Lahovč je povedal, da je bil letošnji Mačkov pohod eden najlažjih do sedaj, vseeno pa je tudi letos pazil, da so vsi pohodniki hodili v strnjeni skupini. Pred nekaj leti so pohodniki gazili okrog šestdeset centimetrov snega in za vzpon na Šenturško goro potrebovali kar uro in pol. Letos so bili naj­starejši udeleženci stari več kot sedemdeset let, nihče pa kljub veselemu silvestrovanju ni kazal znakov utrujenosti. Na Šenturški gori so se vsi udeleženci Mačkovega pohoda vpisali v pohodno knjigo, nato pa so se na turistični kmetiji Pavlin okrepčali s toplim čajem in sladicami. Ob vrnitvi v dolino so bili vsi udeleženci deležni pohodniške malice, ki jo skupaj vsa leta pripravijo člani pohodniške sekcije Škrjančki in okrepčevalnica Marička v Zalogu. Med pohodom pa so si udeleženci ogledali tudi vseh osem jaslic, ki so postavljene v skale ob planinski poti na Šenturško goro.

Janez Kuhar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije