Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Januar?

SLOmedia.it: Ne... oktober, v ponedeljek bo ob morju do 15 °C
Prva šibkejša vremenska fronta odhaja, druga solidnejša pa bo že jutri dosegla naše kraje

Prva šibkejša vremenska fronta zapušča naše kraje, za njo pa je nad nami ostal zelo vlažen zrak. Padavine so povečini ponehale, nadaljevalo pa se bo v glavnem oblačno in sivo ter megleno vreme.

Jutri prihaja solidnejša vremenska fronta in bo ob njenem prehodu nad severnim Sredozemljem nastalo tudi ciklonsko območje. Spremljali jo bodo okrepljeni topli južni vetrovi, ob morju bo zapihal zmeren do močan jugo.
Jutri dopoldne bo v Furlaniji Julijski krajini in v zahodni Sloveniji povečini že deževalo, čez dan pa se bodo padavine krepile in širile proti vzhodu. V Furlaniji Julijski krajini in v zahodni Sloveniji bodo padavine zmerne do močne, zlasti v severnejših goratih predelih, predvsem v predalpah, obilne. V 48 urah bo ponekod lahko padlo do okrog 100 litrov dežja na kvadratni meter. Količine bodo vsekakor povsod precejšnje.
Meja sneženja se bo ob okrepljenih južnih vetrovih, ki bodo prinašali toplejši sredozemski zrak, dvignila nad nadmorsko višino okrog 1500 metrov. Padavine bodo v gorah obilne.
Ob morju bo jutri popoldne zapihal okrepljen jugo, ki bo povrzočal občutno valovanje in po vsej verjetnosti tudi visoko plimovanje. Predvsem pa se bo živo srebro občutno vzpenjalo. Jutri se bodo najvišje dnevne temperature ob morju dvignile nad 13 stopinj Celzija, v nedeljo pa se bodo lahko dotaknile 15 stopinj Celzija. Ni potrebno posebej poudarjati, da gre v tem času za zelo nenavadne vrednosti, ki daleč presegajo dolgoletno povprečje. V soboto in nedeljo bo vzdušje bolj oktobrsko kot januarsko.

V ponedeljek se bo vremenska slika postopno umirila in bodo padavine oslabele ter povečini ponehale.

Po današnjih dolgoročnih izgledih kaže, da bi lahko šele sredi januarja vendarle prišlo do neke ohladitve, ki bi nas popeljala v normalnost.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije