Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mačkov pohod na Mirno goro

Lokalno.si - Janez Jerman: Člani planinskega društva Črnomelj in drugi ljubitelji narave smo tudi letos šli na novoletni Mačkov pohod v nedeljo, 5. januarja 2014.

Zbrali smo se ob 9. uri na Vrčicah in si voščili za praznike. Po pozdravnem nagovoru predsednika Petra sem kot vodja predstavil potek treh smeri pohoda in vodnike na njih.
17 pohodnikov se je odločilo iti po cesti čez Kleč. Pod nekdanjo kočevarsko vasjo smo šli do 200 m oddaljenega studenca, pokukali smo tudi v vodnjak pod koreninami velikega štora. Na košenicah nas je pozdravilo sonce in nadaljevali smo do Planine ter mimo cerkvice sv. Ilije do planinskega doma. Čez Blatnik in vas Škrilj je šlo 10 udeležencev. Skupina enajstih planincev se je odpravila na 4 tisočake. Do vasi Škrilj so se vzpenjali po markirani poti, tu zavili na Škrilj oziroma Škrilje, sestopili do pogorelske luže ter se mimo znamenja vzpeli na Vinico. Od tu so prečkali cesto proti Ponikvam in se po brezpotju vzpeli na Kovačev hrib, se malo spustili in od »zadaj« prišli na vrh Mirne gore.
Napovedano je bilo deževno vreme, kar je tudi vzrok za manjšo udeležbo na pohodu, vendar dežja celo dopoldne ni bilo, celo sonce se nam je kazalo. Temperatura za ta letni čas je bila visoka, 9 °C. Zadovoljni smo zaključili druženje v naravi, ki se pripravlja na pomlad, saj telohi in trobentice že cvetijo.

Tekst: Janez Jerman
Foto: vodniki Stane P., Stane S., Janez in Sonja

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije