Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 02.01.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke 17  

Dopoldne se bo pooblačilo, vrhovi bodo postopoma v megli, od popoldneva do petkovega jutra so možne rahle padavine. Tudi jutri in v soboto bo oblačno in megleno ter še nekoliko topleje. Večjo spremembo lavinskih razmere pričakujemo v soboto popoldne, ko se bodo padavine znova okrepile.

Stanje: Po oblačnem začetku tedna z neznatnimi snežnimi padavinami, se je včeraj višje zjasnilo, temperature so bile ves čas pod lediščem. Zgornja meja oblačnosti je bila dopoldne na okrog 1200 m in se je čez dan dvigovala, severno od osrednjega grebena tudi razkrojila. Pihali so sprva šibki vetrovi južne do jugozahodne, včeraj pa že zmerni vetrovi jugozahodne do zahodne smeri. Novi sneg je bil že težak in moker, saj se je včeraj čez dan v prisojah ojužil in sesedal, v osojah se preobrazba še ni začela. Nad gozdno mejo so se prožili manjši plazovi. Večja območja s kložami so po zadnjem sneženju konec minulega tedna predvsem v osojah.

Napoved: Dopoldne se bo pooblačilo, vrhovi bodo postopoma v megli, od popoldneva do petkovega jutra so možne rahle padavine, nad okrog 800 m bo sprva snežilo, kasneje pa se bo meja sneženja dvigovala. Južni do jugozahodni veter se bo čez dan okrepil, zvečer pa prehodno nekoliko oslabel. Tudi jutri in v soboto bo oblačno in megleno ter še nekoliko topleje, pod gozdno mejo se bo sneg še naprej sesedal. Nevarnost za proženje plazov se do sobote ne bo bistveno spremenila. Večjo sprememba bo v soboto - dopoldne se bodo začele pojavljati padavine in se čez dan krepile, snežilo bo nad okrog 1500 m. Do nedelje zjutraj lahko zapade 15 do 20 cm novega snega.

 

02.01.2014

Naslednji bilten bo 5. januarja 2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere|sneg | vreme |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Karavanke – 02.01.14"

Franci Savenc,

Prvotna najava: Dopoldne se bo pooblačilo, vrhovi bodo postopoma v megli, od popoldneva do petkovega jutra so možne rahle padavine. Tudi jutri in v soboto bo oblačno in megleno ter še nekoliko topleje. Večjo spremembo lavinskih razmere pričakujemo v soboto popoldne, ko se bodo padavine znova okrepile.


Franci Savenc,

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije