Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 02.01.14

ŠZL - Žiga Černe: Ponudba planinskih pohodov še ni velika, ampak leto se je komaj pričelo. Lepo povabljeni na zrak ...

Novoletni pohod na Kum
Nekateri ste z novoletno rekreacijo morda začeli že na prvega januarja, ostali pa si začetek lahko privoščite na prvi januarski konec tedna. Najbolj boste kri po žilah pognali v soboto na sobotnem vzponu na najvišjo goro Posavskega hribovja. Pohod bo ob vsakem vremenu, startna mesta na mostu čez Savo v Trbovljah, v Hrastniku ter na Videncah bodo odprta od 6.30 naprej, hoje navkreber pa za tri do štiri ure. Startnina bo za odrasle po dva evra. Informacije: 051 377 502, pd-kum.si.

Tečaj varstva pred snežnimi plazovi
Če smo že pri malce višjih hribih, omenimo povečano nevarnost proženja snežnih plazov. In v primeru, da se boste še to zimo ali zgodnjo odpravili v neobljudeno visokogorje, se prej raje dobro opremite z znanjem in ustrezno opremo. Predvsem za prvo vam bodo 4. januarja pomagali na Zelenici, kjer pripravljajo enodnevna predavanja o snežnih varnostih in nevarnostih, z vajami na terenu. Prijavnina je trideset evrov, število udeležencev pa je omejeno. Informacije: 031 375 122, www.grs-trzic.si.

Po pastirskih stezicah travnika
Precej bolj po ravnem in brez visokogorskih nevarnosti, boste v soboto čez dan hodili po Loškem Potoku, ki je zaradi svoje večne odmaknjenosti od glavnih prometnih tokov, odlično ohranilo naravno dediščino. Pohodniki se boste zbrali pred Gostilno Pri Kapcu v Travniku, čaka pa vas do pet ur vodenega krožnega pohoda do Bele Vode, čez Podkrajec do Povletove jame, čez Grde Laze, Mošnjevec in Sodol, do cilja čez Suhi in Srednji vrh. Za okrepčilo in dobro voljo bo poskrbljeno že med potjo in tudi na cilju. Startnina bo pet evrov. Informacije: 041 716 820, www.gostilna-pri-kapcu.si.

Nočni pohod do Krive jelke
Vaš naslednji izziv je lahko tudi krajinski park med Kokrico in Golnikom, kjer so se v letih od 1825 do 1853 zbirali in skrivali rokovnjači. Danes jih seveda ni več, je pa isti prostor zdaj urejen s klopmi, otroškimi igrali in odprto lopo, ki nudi zavetje pohodnikom. Obiskali ga boste lahko v soboto, 4. januarja, ko se boste izpred dupljanskega gasilskega doma odpravili ob sedmih zvečer. Hoje ob baklah ali drugih svetilih bo za tričetrt ure v vsako smer, poleg čarobnosti nočnega gozda pa pričakujte tudi ogled koledovanja, prihoda treh kraljev in rokovnjaško malico. Prijavnine ne bo. Informacije: 040 204 458, www.naklo.si.

Pohod trej kralof na poute po dolaj pa bregaj
Sveti trije kralji bodo s svojim obiskom počastili sobotni pohod po Goričkem in v čezmejne Andovce v Porabju. Tja se boste ob 10. uri odpravili izpred vaško-gasilskega doma v Budincih na Goričkem, hodili boste dobrih dvanajst kilometrov naokoli, ob tem pa obiskali mejne kamne z Madžarsko, najsevernejšo točko Slovenije in doživeli živi Betlehem. Prispevek bo za mladino po štiri, za ostale pa sedem evrov. Informacije: 040 583 456, www.park-goricko.net.

Mačkov pohod na Mirno goro
Zdravje, ki smo si ga ob večini stiskov rok zaželeli v minulih dneh, boste lahko pridobili tudi na nedeljskem pohodu, na katerem črnomaljski planinci vabijo na semiškega tisočaka, 1047 metrov visoko Mirno goro, ki leži v vzhodnem delu Kočevskega roga. 5. januarja bo zbor ob 9. uri v Vrčicah, tam pa izbrali vodene vzpone čez Kleč, čez Blatnik ali pa vzpon mimo Starega tabora. Prijavnine ne bo. Informacije: 041 392 552.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije