Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Schumacher v komi in kritičnem stanju

Polet.si: Eden najmarkantnejših športnikov v novejši svetovni zgodovini, sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher, ... 

... je po padcu na smučanju v Meribelu, pri katerem je (kljub čeladi) utrpel poškodbe glave in možganske krvavitve, noč v bolnišnici v Grenoblu po dveh operacijah preživel v umetni komi in kritičnem stanju, kar je v uradnem sporočilu za javnost potrdila tudi zdravniška služba. Novi podatki bodo znani danes ob 11. uri na novinarski konferenci v prostorih bolnišnice.
Ob priljubljenem Nemcu, ki bo v petek dopolnil 45 let, so v bolnišnici tudi njegovega žena Corinna in oba otroka, hči Gina-Maria in sin Mick, s katerim sta tudi skupaj smučala, zvečer pa sta ga obiskala tudi slovita funkcionarja F1 Ross Brawn in Jean Todt. Že popoldne mu je ob rami stal dober osebni prijatelj in uvejavljeni nevrokirurg Gerard Saillant, pozneje je v Grenoble prispel tudi njegov osebni zdravnik Johanes Peil.
Nezgoda se je sicer pripetila med vijuganjem izven urejenega smučišča, ko je Schumacher zadel z glavo v skalo, udarec je nekoliko ublažila zaščitna čelada, s katero se je izognil še hujšim posledicam. Prva zdravniška poročila so bila spodbudna, saj je bil eden največjih dirkačev v zgodovini F1 pri zavesti, nato pa se je njegovo stanje dramatično poslabšalo, po informacijah francoskih medijev celo do te mere, da naj bi se Schumi boril za življenje.

Na njegovo nezgodo so se odzvali številni športni prijatelji, med drugimi dirkaški kolegi Felipe Massa (»Molim zate, brat, in ti želim hitro okrevanje.«), Jenson Button (»Vse moje misli so v teh težkih časih pri Michaelu, ki ima bolj kot kdorkoli drug moč, da se izvleče iz tega.«), Romain Grosjean, Martin Brundle, Heikki Kovalainen, Paul di Resta in nemške športne zvezde (Dirk Nowitzki, Lukas Podolski, Boris Becker, Sabine Lisicki, Jerome Boateng).

J. P., Delo.si


Podrobnosti Schumacherjeve nesreče

Michael Schumacher je še tik pred usodnim trkom v skalo pomagal prijatelju na noge. "Šlo je za izjemno zaporedje naključnih dogodkov," pravi njegova predstavnica za tisk.

Žurnal 24: A. L. / Grenoble 31. 12. 2013

Sabine Kehm, ki skrbi za odnose z javnostmi sedemkratnega svetovnega prvaka F1 Michaela Schumacherja, je danes popoldan razkrila nekaj novih detajlov o tem, kaj se je v nedeljo okoli 11. ure dogajalo na smučišču v Meribelu v francoskih Alpah. Končalo se je s hudimi poškodbami Schumacherjeve glave in borbo za življenje v bolnišnici v Grenoblu.

Kot pravi Kehmova, je sama na podlagi pogovorov s pričami dogodka prišla do zaključka, da je imel Schumacher izjemno nesrečo.

Če se tik prej ne bi ustavil ...
Schumacher je smučal v skupini prijateljev, med katerimi je bil tudi njegov sin. Na nekem delu urejene proge je ustavil in pomagal na noge enemu izmed njih, ki je pred tem padel. Nato pa je Michael namesto dalje po steptanem snegu zapeljal levo na del proge, ki je bil neurejen in je ločnica med lahko progo, na kateri je Schumacher smučal dotlej, ter težjo progo. Neurejeni del proge je bil prekrit z globokim snegom, iz katerega so štrlele skale.

Pogled na neurejeno in s skalami posejano območje med dvema progama. (Foto: Epa)

Kot je nadaljevala Kehmova, je Schumacher v tem trenutku očitno naletel na kamen, saj ga je takrat katapultiralo v zrak, pri padcu pa je z glavo treščil na eno izmed skal. Kehmova pravi, da Schumacher tik pred nesrečo sploh ni smučal hitro.
Vseeno je bil trk ob skalo silovit, o čemer priča dejstvo, da je čelada pri tem počila, pravi Kehmova, čeprav je dodala: "Ne vem, kako močno je bila poškodovana, saj je nisem videla."

"Šlo je skrajno zaporedje skrajno nesrečnih okoliščin. Vse skupaj si je težko zamišljati, saj je šlo vse skupaj zelo hitro," je končala tiskovna predstavnica.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije