Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrtonosni plazovi v Alpah med prazniki vzeli več življenj

Vecer.com, Svet: V snežnih plazovih v italijanskih Alpah so ta konec tedna umrli trije ljudje.

Danes je plaz odnesel petnajstletnika, v Calvieru pa sta dva umrla včeraj v dolini Aoste.

V francoskem Courchevalu je v petek plaz zasul 44-letnega moškega in njegovega 11-letnega sina, oče je umrl. Blizu smučarskega centra Serre-Chevalier je sneg pokopal 16-letnika, ki so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Grenoble, a so bile poškodbe usodne.

V La Plagneu umrl 18-letnik, 33-letnik in 38-letnica pa sta se ujela v plaz v La Clusazu. Ženska se v bolnišnici v Annecyju še vedno bori za življenje. Moški in ženska sta bila del skupine, ki je kljub opozorilom odšla izven urejenih prog. Da opozorila ne zaležejo veliko, pravijo tudi pristojni v Val-Thorensu, kjer so morali posredovati reševalci potem, ko je sedmerico ujel plaz in zasul tri ljudi, ki pa so na srečo preživeli.

Oblasti so zato na širšem območju italijanskih, francoskih, švicarskih in avstrijskih Alp nevarnost snežnih plazov označile z najvišjo možno stopnjo. (spletno uredništvo)


Vecer.com, Svet: Plaz v Italiji odnesel 15-letnika

V Italiji v plazovih ta konec tedna trije mrtvi

V snežnih plazovih v italijanskih Alpah so ta konec tedna umrli trije ljudje. Danes je plaz odnesel petnajstletnika v Calvieru, dva smučarja, ki sta bila izven urejenih prog, pa sta umrla v soboto v dolini Aoste.

Iz Italije sicer poročajo o zelo slabem vremenu. Najmočneje sneži na Južnem Tirolskem, medtem ko iz Genove poročajo o zemeljskem plazu, zaradi katerega je moralo v soboto domove zapustiti 24 družin. (spletno uredništvo, sta)
 

 

Vecer.si 29.12.2013

Fotografija je simbolična

Fotografija je simbolična

Plaz v Italiji odnesel 15-letnika

 

V snežnih plazovih v italijanskih Alpah so ta
konec tedna umrli trije ljudje

Vecer.si 29.12.2013

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije