Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Z drugo fronto sneg do 500 m

SLOmedia.it: ... silvestrovo pa ob nižjih temperaturah

V nedeljo bo naše kraje od severozahoda dosegla še zadnja vremenska fronta v tem letu

Prva božična vremenska fronta je po pričakovanjih prinesla zelo obilne padavine zlasti v goratih predelih, pri nas pa predvsem v Posočju. V gorah je v Furlaniji Julijski krajini povečini nad nadmorsko višino okrog 1400-1500 metrov padlo zelo veliko snega, izvzeti so bili najtoplejši alpski in predalpski predeli, kjer je bil vpliv toplega jugovzhodnega vetra občuten in se je zato pojavljalo močno deževje. Ravno zaradi okrepljenega jugovzhodnega vetra smo beležili za ta čas zelo visoke temperature, ob morju se je živo srebro mestoma povzpelo nad 14 stopinj Celzija.
Prva vremenska fronta odhaja, za njo je zapihala šibka burja, temperature pa so se le deloma spustile. Izboljšanje bo le delno in kratkotrajno, kajti višji zračni sloji ostajajo vlažni in že v popoldanskih urah ali kvečjemu ponoči pričakujemo, da se bo oblačnost od zahoda ponovno zgostila.
Jutri bo oblačno ali kvečjemu ponekod spremenljivo ter povečini vlažno. Zlasti v popoldanskih urah bo v Furlaniji Julijski krajini in v zahodni Sloveniji že možno občasno rahlo rosenje.
V nedeljo bo naše kraje od severozahoda dosegla še zadnja vremenska fronta v tem letu. V primerjavi z odhajajočo prinaša v glavnem manj padavin in šibkejše vetrove. Spremjal pa jo bo zlasti v drugem delu poslabšanja nekoliko hladnejši severnoatlantski zrak.
V nedeljo bo povsod oblačno in deževno. Meja sneženja bo sprva na višini okrog 1250 metrov. V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek, ko bodo vetrovi obrnili od severovzhoda in bo začel pritekati hladnejši zrak, pa se bo spuščala. V noči na ponedeljek bo v večjem delu Slovenije lahko snežilo do nadmorske višine okrog 500 metrov. V ponedeljek zjutraj bodo padavine oslabele in ponehale. Pihala bo šibka do zmerna burja, temperature pa bodo precej nižje od sedanjih. V nižinah Slovenije živo srebro povečini ne bo presegalo 5 stopinj Celzija, ob morju pa bo do okrog 10 stopinj Celzija.
Za vremensko fronto se bo zračni tlak prehodno okrepil in bosta zadnja dva dneva v letu v glavnem s stanovitnim in marsikje precej jasnim vremenom. Največ sonca bo na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini. Hladneje bo kot v preteklem obdobju.
Stanovitna bo tudi silvestrska noč, marsikje tudi ob vsaj delno jasnem nebu. Temperature bodo v nižinah Slovenije okrog ledišča, ob morju pa do okrog 7 stopinj Celzija.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27667

Informacije

Informacije