Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenski alpinisti že skoraj 40 let v svetovnem vrhu

MMC RTV SLO - Miro Štebe: Zgodovina slovenskega alpinizma ... 

Čeprav ima slovenski alpinizem dolgo in uspešno zgodovino, vse do danes ni imel knjige, ki bi jedrnato opisovala njegov razvoj od prvih poskusov osvajanja gorskih sten do danes.

V teh dneh pa je izšla fotomonografija z naslovom Zgodovina slovenskega alpinizma, ki prva na zanimiv način opisuje, kako so se slovenski alpinisti prebili v svetovni vrh alpinizma, kjer so v ospredju že skoraj 40 let.

Uspehi slovenskih alpinistov so dokumentirani že v številnih knjigah, saj alpinisti svoja doživetja pogosto podoživljajo tudi tako, knjige, ki bi jedrnato povzela vso zgodovino slovenskih alpinističnih podvigov, pa doslej še ni bilo.

Knjiga v poljudnoznanstvenem jeziku obdela razvoj alpinizma v slovenskih gorah od prvih začetkov do drznih vzponov sedanjih alpinistov po vsem svetu. Že Valentin Stanič se je kot eden prvih alpinistov s svojimi vzponi zapisal v svetovno zgodovino, še zlasti vidno vlogo pa igrajo naši najboljši alpinisti v zadnjih desetletjih.

Podobnih knjig nimajo tudi v drugih državah z razvito alpinistično tradicijo, zato knjiga orje ledino tudi na tem področju.

VIDEO - ZGODOVINA SLOVENSKEGA ALPINIZMA

D. S., Miro Štebe (TV Slovenija)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije