Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 25.12.13

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke 14

Snežno odejo je včeraj in danes ponoči precej namočil dež. Danes čez dan in jutri pa bo dež postopoma prešel v sneg. Napovedane količine so velike, zato se bo nevarnost proženja snežnih plazov precej povečala. Zaradi velike količine novozapadlega snega v prihodnjih dneh odsvetujemo obisk gora, če pa se boste tja vendarle odpravili, svoje cilje prilagodite razmeram.

Stanje: Ponedeljek se je začel z inverzijo. Nad 2000 m je je ogrelo tudi nad 0 °C. Popoldne se je naglo pooblačilo in ohladilo. Oblačno vreme se je nadaljvalo tudi v torek, ko se je okrepil jugozahodni veter. Občasno je tudi deževalo. Količine so bile majhne, vendar se je snežna odeja zaradi tega nekoliko namočila. V noči na sredo se je dež okrepil. Zaradi namočene snežne odeje se je nevarnost proženja snežnih plazov povečala.

Napoved: V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo slabo vreme s padavinami. Snežna meja se bo postopoma spuščala. Zapihal bo močan jugozahodni veter, ki se bo umiril šele v petek. Padavine se bodo v četrtek še okrepile. Nad 1000 m bo večji del časa snežilo. Zapade lahko tudi več kot pol metra novega snega, ki se še ne bo sprijel s podlago. Močan veter bo novozapadli sneg prenašal in gradil zamete. Zaradi pričakovane večje količine novega snega v naslednjih dneh odsvetujemo obisk gora, če pa se boste tja vendarle odpravili, svoje cilje prilagodite razmeram.

25.12.2013

Naslednji bilten bo 27. decembra 2013
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere|sneg | vreme |

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije