Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 23.12.13

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke 13  

Danes in jutri bo oblačno in megleno, občasno bo rosilo do rahlo deževalo, nad okrog 1200 m pa snežilo. Jutri popoldne se bodo padavine okrepile. Dvig stopnje nevarnosti za proženje snežnih plazov pričakujemo od srede dalje, ko se bodo padavine še okrepile. Do petka lahko zapade prek pol metra - krajevno tudi več - novega snega, zato v prihodnjih dneh odsvetujemo obisk gora!

Stanje: Ob koncu minulega tedna je bilo oblačno vreme z odjugo, le v najvišjih delih visokogorja, ki so bili večino časa v megli, so bile temperature pod, drugod oziroma nižje pa nad lediščem. Povsod je občasno rosilo ali rahlo deževalo, količina padavin je bila majhna. Pihali so zmerni, višje v sunkih tudi že močni jugozahodni do zahodni vetrovi. Nadmorska višina, kjer se začenja strnjena snežna odeja, se je pomaknila še više, prisoje pa so večinoma že povsem kopne. Razen pod najvišjimi grebeni, kjer je rahlo snežilo, je drugje vrhnja plast snežne odeje razmočena, zato se pri hoji predira. Sneg se postopoma preobraža in stabilizira tudi v osojah.

Napoved: Danes in jutri bo oblačno in megleno, občasno bo rosilo do rahlo deževalo, nad okrog 1200 m pa snežilo. Jutri popoldne se bodo padavine okrepile, meja sneženja bo na okrog 1000 metrih. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodni veter, ki se bo ponoči okrepil in bo jutri višje že močan. Do srede bo zapadlo do 10 cm novega snega. Sneg se bo, razen v visokogorju, še naprej sesedal. Dvig stopnje nevarnosti za proženje snežnih plazov pričakujemo od srede dalje, ko se bodo padavine še okrepile, meja sneženja pa se bo v četrtek spuščala. Do petka lahko zapade prek pol metra - krajevno tudi več - novega snega, zato v prihodnjih dneh odsvetujemo obisk gora!

23.12.2013

Naslednji bilten bo 25.* decembra 2013
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere|sneg | vreme |

* Zaradi aktualnosti in predvidenih razmer so
se odločili, da ga pripravijo tudi med prazniki.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije