Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 20.12.13

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke 12

V naslednjih dneh bo oblačno in megleno. Temperature pa okrog ledišča. Splošna nevarnost za pojavljanje snežnih plazov je 1. stopnje, le na posameznih mestih še vedno velja dodatna pozornost.

Stanje: Včeraj se je tudi v gorah ponovno nekoliko ohladilo. Zapihal je zmeren jugozahodni veter, ki je nekoliko razpihal meglo v dolinah in tako prekinil obdobje temperaturnega obrata. Snežna odeja v gorah je skromna, sploh na južnih pobočjih. Na severnih pobočjih je snega več.

Napoved: V prihodnjih dneh bo vreme delno oblačno, ponekod tudi megleno. Pihal bo zmeren jugozahodnik občasnot tudi zahodnik. Zaradi visoke relativne vlažnosti lahko pričakujemo tudi posamezne padavine, večinoma kot dež, nad 2000 m pa tudi kot sneg, vendar te ne bodo izdatnejše. Temperature se bodo gibale okrog ledišča. Splošna nevarnost pojavljanja snežnih plazov ostaja 1. stopnje. Nevarnejša območja pa še vedno najdemo na izpostavljenih senčnih legah, kjer snežna odeja prehaja iz plitve v debelejšo, saj so zaradi povečane gostote snega, vezi v snežni odeji bolj obremenjene.

20.12.2013

Naslednji bilten bo23. decembra 2013
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz |RAZmere| sneg | vreme |

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije