Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 18.12.13

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke 11

Danes se bo še nadaljevalo lepo vreme s temperaturnim obratom, v naslednjih dneh pa se bo postopoma pooblačilo, zapihal pa bo zmeren jugozahodnik. V petek se bo vreme poslabšalo, pričakujemo lahko tudi padavine, predvsem v obliki dežja.
Večjo spremembo v nevarnosti proženja snežnih plazov lahko pričakujemo v petek.

Stanje: Od ponedeljka se še vedno nadaljuje temperaturni obrat. Doline so večji del dneva zavite v meglo, medtem ko so vrhovi obsijani s soncem. Temperature v dolinah vztrajajo pod lediščem, v visokogorju pa so ves čas nad lediščem. Zaradi sorazmerno visokih temperatur v visokogorju se snežna odeja preobraža, tam kjer jo je malo pa vztrajno tali.

Napoved: Danes in jutri se bo še nadaljevalo suho vreme. Oblačnost se bo postopoma povečala. Zapihal bo šibak do zmeren jugozahodni veter. Temperature se bodo gibale okrog ledišča. V petek že lahko pričakujemo tudi padavine, večinoma kot dež, nad 2000 m pa tudi kot sneg. Zaradi dežja lahko predvsem na travnatih pobočjih pričakujemo povečanje nevarnosti za proženje snežnih plazov, vendar bodo zaradi skromnosti snežne odeje ti plazovi manjšega obsega.

 

18.12.2013

Naslednji bilten bo 20. decembra 2013
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere | sneg | vreme |

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije