Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Uporabniki koče

16.12.13, 14:31

 

torek, 17. december 2013, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 716

Šaleškega AO: ... odnesite smeti v dolino!

Uporabnike koče ŠAO na Okrešlju prosimo, da odnesejo svoje smeti v dolino!
Drvarnica ob koči je namenjena za shranjevanje drv, ne za smetišče.

Že lani smo na spomladanski čistilni akciji na naši koči na Okrešlju v drvarnici naleteli na kup smeti, pločevinke pive, polivinilaste vrečke, ostanke hrane in podobno. Smeti smo pospravili in odnesli v dolino, letos pa se je zgodba ponovila. Ta vikend smo v drvarnici spet naleteli na prazne pločevinke, kose limon in plastično posodo raztreseno po tleh drvarnice. Če kdo pusti smeti v drvarnici v vreči za smeti, bo vreča že kmalu raztrgana, smeti pa razmetane po tleh zaradi malih glodavcev, ki brez težav pridejo v drvarnico.

Poleg tega je nekdo prav nemarno stresel krompirjeve olupke, čajne vrečke in kose limone kar skozi kuhinjsko okno med kočo in drvarnico, kar se je očitno zgodilo prejšnji vikend, saj so smeti ležale na vrhu snega.
Smeti iz drvarnice smo pobrali, tako da je zdaj drvarnica približno očiščena, spomladi pa jo bomo še pospravili. Prosimo, da takšna ostane tudi naprej čez zimo!

VSI, KI BOSTE UPORABLJALI KOČO ŠAO NA OKREŠLJU, ODNESITE SMETI S SABO V DOLINO! Dogovorite se za prevoz smeti v dolino z oskrbniki Planinskega doma na Okrešlju ali pa odnesite smeti s seboj, prenos ene ali dveh vreč za smeti verjetno ni tako velik napor, da ga povprečen član ŠAO ne bi zmogel!?

Jure Vrhovec, ŠAO 

eXTReMe Tracker