Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ugodne prilike za smučarje

Jutro (1933): Visokoalpinski smučarski tečaj na Peci

Od 24. t. m. do 1. januarja se bo vršil visokoalpinski smučarski tečaj na Peci pod vodstvom trenerja g. Goloba. V Mežici bodo tečajnikom na razpolago nosači. Odškodnina za nosača bo znašala 2 ali 3 Din za kilogram. Nosač bo tečajnikom služil obenem tudi kot vodnik. Peca 2124 m je velikan sam zase in nudi smučarju nadvse idealen teren. Uletova koča na Peci 1654 m je vso zimo oskrbovana, nudi smučarjem 35 udobnih ležišč v kurjenih sobah. Železniška postaja za posetnike Pece je Prevalje, od tam dalje pa je avtobusna zveza v Mežico in Črno. Smučarji naj čim preje prijavijo svojo udeležbo v tečaju na »Zimsko-sportni odsek SPD v Mežici«. Snežne razmere so na Peci nadvse sijajne.

Smučarski tečaj na Jezerskem
Kot lani se bo tudi letos vršil na Jezerskem smučarski tečaj, in sicer od 26. decembra do vključno 1. januarja 1934 pod vodstvom smučarskega učitelja g. Mrharja. Za toplo stanovanje in dobro tečno prehrano je že preskrbljeno v hotelu Kazina, kamor naj se izvolijo tečajniki čim prej prijaviti. Dosti kurjenih prenočišč pa bodo pripravili domačini še v drugih gostilnah m po privatnih hišah. Celodnevna penzija s stanovanjem in poukom v hotelu Kazina je približno 40 Din. Tudi avtobusno podjetje, ki vozi na jezerski progi, bo šlo smučarjem v vsakem pogledu na roko. Dovoljuje smučarjem v kroju na vožnji 50 odst. popust Vse informacije daje tudi smučarski klub Jezersko.

Opozorilo vsem zimskim sportnikom
Smučarski klub Ljubljana opozarja vse začetnike in one, ki želijo izpopolniti svoje znanje v smučarstvu, na svoj permanentni tečaj. Teoretično podlago pa bodo pridobili s pomočjo predavanja znanega športnega učitelja g. Ulage v sredo ob 20. v veliki unionski dvorani Ni pravega užitka, celo nevarno je smučanje brez sistematičnega učenja. Žal imamo še letos par nesreč med smučarji. Da te nezgode zmanjša na minimum, smatra smučarski klub Ljubljana kot najvažnejše prirejati stalni smučarski tečaj in teoretična predavanja dostopna za vse. Enako se klub zaveda nevarnosti, katerim so izpostavljeni tekmovalci. Zato priporoča vsem tekmovalcem, da se zavarujejo. Informacije se dobijo pri klubu. V nedeljo ponesrečeni klubov tekmovalec g. Stane Brvar, naš znani smučar, bo menda prvi deležen ugodnosti tega zavarovanja. Zbirališče za permanentni tečaj vsakokrat ob 14.30 pred gostilno Čad pod Rožnikom. Tekoči teden ga vodi g. Boris Kristan. Prijave na licu mesta.

Smučarski tečaj za začetnike priredi savinjska podružnica SPD 25. in 26. tega meseca v Lučah. Sestanek smučarjev 25. decembra po jutranji službi božji pred šolo v Lučah. Tečaj bo vodil g. A. Kopinšek iz Celja. Istotako priredi ista podružnica na Mozirski planini (Mozirska koča) od 1. do 7. Januarja. Prehrana s prenočiščem dnevno 35 do 40 Din. Pismene ali ustne prijave podružnici do 28. t m. ali med tečajem v Mozirski koči.

Smučarsko predavanje
Še enkrat opozarjamo vso smučarsko javnost kot tudi planince na nocojšnjo aktualno smučarsko predavanje, ki ga priredi Smučarski klub Ljubljana. Predava gospod Drago Ulaga. Predavanje se vrši v veliki unionski dvorani ter prične ob 20. Predavanje bodo pojasnjevale številne skioptične slike. Vse posetnike opozarjamo, da vstopnice hranijo do konca, kajti vsakomur se lahko nasmehne sreča, da dobi zastonj kompletne smučke.

Jutro, 20. december 1933

 

20.12.1933

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije