Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 09.12.13

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke št. 7

Zaradi višjih temperatur se predvsem na odprtih travnatih pobočjih pogosteje pojavljajo talni plazovi. Ocena nevarnosti proženja snežnih plazov ostaja 2. stopnje.

Stanje: V petek ponoči in v soboto se nekoliko ohladilo, v nedeljo čez dan in v noči na ponedeljek pa so se temperature ponovno dvignile in se gibajo okrog ledišča. Temperaturna nihanja ugodno vplivajo na preobražanje snega, zato se je snežna odeja predvsem na prisojah probražala, v osojnih legah pa se razmere niso bistveno spremenile. Zato tam sneg ostaja suh in sprijet v različno debele klože. Večja previdnost zato še vedno velja na območjih z napihanim snegom. V preteklih dneh so se zaradi otoplitve na južnih pobočjih pojavljali talni plazovi, ponekod pa se je pojavila le začetna razpoka, zato na teh mestih velja posebna previdnost.

Napoved: V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo suho vreme. Danes bo pihal šibak do zmeren veter severozahodnih smeri, ki se bo v torek čez dan postopoma umiril. Temperature se bodo dvignile nad 0 °C, v visokogorju pa se bodo gibale okrog ledišča, zato predvsem na južnih pobočjih lahko še vedno pričakujemo talne plazove.

  11.12.2013

Naslednji bilten bo 11. decembra
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere | sneg | vreme |

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije