Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novice iz Bohinja

Slovenec (1903): Prošnjo na cesarja bode vložil naš marljivi za Bohinjce vedno vneti poslanec Pogačnik za pogorelce v Srednji vasi.

Odlikovanje - Mladenič Janez Strgar iz Bitenj je bil odlikovan s kolajno na čebelarski razstavi v Gustrovcu na Nemškem v priznanje njegove marljivosti v čebelarstvu

Nesreče - V predoru je vslužbenih tudi več Črnogorcev, ki so prišli, da si zaslužijo nekaj novcev. Nesreča pa je hotela, da si je nek pridni črnogorski mladenič, predno se je mogel vrniti nazaj v domačijo, poškodoval svoje uda. Med delom se je ponesrečil, zmečkalo mu je nogi. Sedaj leži v bolnišnici na Bistrici, a je le malo upanja, da bi okreval, ne da bi mu bilo treba odvzeti noge. — Tudi v kamnolomu v Ribičevem lazu se je ponesrečil nek Italijan in pohabil nogo.

Sneg - Še vedno pridno naletava dasi ga imamo že 1 m visoko. Na Bači, kjer ga je že 2 m, so plazovi polomili telefonove žice.

Slovesnost - 4. t m. so obhajali vsi uslužbenci pri predoru praznik sv. Barbare. Slovesne sv. maše, ktero je daroval č. g. župnik z asistenco udeležili so se je vsi uradniki, inženirji in delavci s svojo zastavo.
Podjetnik grof Ceconi je napravil delavcem opoldne v hotelu v del. dvorani obed, k večerji pa je povabil vse uradništvo.

Nezvestoba - Delavcu Smukavcu je pobegnila žena Marija, roj. Arh, z nekim delavcem pod pretvezo, da gre iztirjat dolg v Podbrdo čez Bačo. Ker je ni bilo že par dni nazaj je mislil nesrečni mož, da jo zadržuje sneg, ki je padel na Bači že 2 m. visoko. Kako se prestraši, ko vidi, da ni hranilne knjižice. Po nesreči je prišel ob vse premoženje, ki si ga je delavec ob trudu in varčnosti prihranil okrog 600 gld. Preje je vkradla svoji materi kakih 80 gld. in sedaj možu vse njegove prihranjene novce in pobegnila s svojim ljubimcem bržkone čez lužo v Ameriko.

Slovenec, 7. december 1903

  07.12.1903

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije