Uredništvo: [email protected]
| Registracija

Forum » Potrebščine » V Klinu nad Jermanco

Filip Vidmar, sreda, 13. september 2006, ob 14:35

Pred prenosom je imel prispevek že 70 ogledov - Urednik
S tem naslovom je bila objavljena povezava na stran PD Kamnik in opisom: "... nova oznaka natančneje usmerja na markirano pot za Kamniško sedlo".

Nekako se mi ne zdi, da bi bilo to bistveno natančneje. To bi bilo v primeru, če bi tam postavili (standardizirano) tablo, kakršne se pač postavljajo v gorah, in bi tam pisalo
Kamniško sedlo
3 h
<---------
(3 h je izmišljeno)
Problem lahko npr. nastane pri tujcih, ki bi od vsega nakracanega morda razbrali le K. sedlo, malo bi se sicer morda čudili, zakaj mora biti kažipot na deblu čez stezo, a prestopili bi ga in prišli v R. kot z vsemi njegovimi lepotami in pastmi.
Lep pozdrav!

Matjaž Novak, četrtek, 14. september 2006, ob 10:54

In za vse tiste, ki želijo v Repov kot, je potrebno preko poti na Kamniško sedlo podreti eno ornk bukev in nanjo napisati: "Pot NE vodi v Repov kot". Ali pa, še bolje, nanjo pribiti spisek, kam vse pot ne vodi.

Skoraj bi ne verjel, da je ta pogruntavščina delo markacistov, kolikor mi je poznano so le ti deležni ustreznega izobraževanja. So pa le ti pred šestimi leti prav tako zaprli dostop do Bosove grape, ki je v tistih koncih najbolj obiskana smer pozimi. Ovire so bile kmalu odstranjene.

V dani situaciji, ko očitno nekdo ni zmožen postavitve ustreznih tabel, pa da ne padajo drevesa po nepotrebnem , je ena možnih rešitev električna ograja, sicer utegne kdo v Repov kot zviznit preko Macesnovca.
Pa veliko novih idej.

Igor Pavlič, petek, 15. september 2006, ob 12:30

Tisto bukovo deblo z debilnim sporočilom sem si ogledal. Kakšne bolj bizarne rešitve s strani "markacistov" še nikjer nisem videl. Kot da bi na kakšnem hodniku, kjer je več vrat, na enih vratih pisalo: "Ta vrata vas ne vodijo do WC-ja!". Prav ima tisti, ki predlaga električnega pastirja, spomnim pa se, da je nekdo pred meseci obelodanil svoj izum, namreč neke fluorescenčne markacije. Morda bi namestili še fotocelico z ogledalom in če bi kdo šel tja, bi se iz zvočnika oglasilo: "Ti, ti, ali greš res v Repov kot?", ko bi dotični odgovoril z "Da", bi zaslišal "Si prepričan?" itd.itd.
Pa tista pot, kjer leži to nesrečno bikovo deblo, sploh ni edina, pet minut višje se razodeva ponovna skušnjava! In še ena... in tako naprej. Varnosti ni nikdar dovolj.

Aleš Hočevar, petek, 15. september 2006, ob 17:53

V kolikor me spomin ne vara, je nekaj metrov stran od podrte bukve tudi tabla, ki kaže smer proti Kamn. sedlu. A kaj ko brezglavi planinci kar rinejo v Repov kot, misleč da gredo proti sedlu. Tri smrtne žrtve letos povedo vse.

Primož Auersperger, nedelja, 17. september 2006, ob 15:12

No za KS bi rekel, da so največji problem domači "planinci". Tako mojem ideja z deblom niti ni tako napačna, poleg tega pa je na bližnjem mestu tudi smerna tabla.

Praktični učinek bomo pa videli naslednjo sezono, če bodo spet poročali o tolikih nesrečah v Repovem kotu.

Če deblo dejansko ne bo zadostovalo, bi pomagala le posaditev gostega gozda smrečic, kot to delajo lovci na začetku svojih stez.

Velimir Baćko Bijelić, ponedeljek, 18. september 2006, ob 14:44

Problem ni oznaka za K. sedlo , problem je R. kot in rešitev le tega. Predlagam da se na kritičnem mestu ( nekaj metrov) postavijo varovala in tako zmanjša možnost padcev z ozirom da je prvotna pot podrta in za manj izkušene usodna. Anketa je pokazala da v R. kot hodijo dobro izurjeni planinci oz. alpinisti . Z ozirom da je Repov kot zelo lep kotiček z svojimi slapovi i čudovito lepimi planikami ,omogočimo tudi manj izurjenim da bolj varno pristopajo v ta del Kamniških gora.

eXTReMe Tracker