Uredništvo: [email protected]
| Registracija

Forum » Zanimive ture » Survival Race u Srbiji

Nemanja Nešković, ponedeljek, 13. september 2010, ob 16:06

Poštovani,

Sportski klub ekstremnih sportova Wild Serbia, organizuje drugu po redu „Trku preživljavanja“ u periodu od 1. do 3. oktobra 2010. godine. Ovom prilikom Vas pozivamo da uzmete učešće u trci , dođete da se družimo i zabavimo.

Stazu od 50- 70 kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke.

Pobednik će biti ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, svaku upaljenu vatru, napravljeno sklonište i pribavljenu hranu. Zato je neophodno da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će sve te aktivnosti dokumentovati.

Skup učesnika je zakazan za petak 1. oktobar u 20h na za sada „skrivenoj“ lokaciji. Start trke je planiran u subotu 2. oktobra u 9h ujutru. Dva dana pred trku timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja. Novina u odnosu na prošlu godinu je to da takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku i tako redom do kraja…

Prošlogodišnja Trka preživljavanja je na terenima Valjevskog kraja okupila oko 60 učesnika iz raznih krajeva Srbije. Kako je bilo na prošloj trci, pogledajte na:

http://www.wildserbia.com/sr/trka-prezivljavanja/2009/trka-2009
http://www.wildserbia.com/sr/trka-prezivljavanja/2009/intervjui-takmiara

eXTReMe Tracker