Uredništvo: [email protected]
| Registracija

Forum » Odmevi » Urška, Janez in planike

Miha Glavič, ponedeljek, 6. julij 2009, ob 10:22

Danes sem v Večeru prebral, da je imela Urška jako lep in posebno nenavaden poročni šopek, sestavljen iz gorskega cvetja, med katerim so bile tudi planike.

Planike pa so seveda zaščitene. In verjamem, da je v tistem šopku bil še kak drug cvet, ki je zaščiten.

Skrajno obsojanja vredno, da tako pomembni osebi iz javnega in političnega življenja kršita predpise. O tem, da sta pa gornika, katerima naj bi bilo ohranjanje gorske narave še posebej v interesu, pa sploh ne bi izgubljal besed.

Pa četudi so bile planike vzgojene na domačem vrtu, v kar pa dvomim, se mi zdi takšno dejanje skrajno neokusno, skregano z zdravo pametjo, gorsko etiko in še s čim. Nenazadnje pa je tudi zelo slab zgled drugim...

Tina Horvat, sreda, 8. julij 2009, ob 14:52

Meni se pa zdi skrajno obsojanja vredno, da obsojate "tako pomembni osebi iz javnega življenja" brez najmanjšega razloga.

Dandanes že vsak civiliziran človek ve, da se v vsaki cvetličarni dobijo gojene planike in encijani. Tudi na ljubljanski tržnici, po vrtovih in na balkonih v lončkih jih lahko vidite!

Ste res mislili, da bi bodoča mladoporočenca pustošila po alpskih gorskih travnikih in nabirala zaščiteno cvetje za svoj poročni šopek?

Vesna Urbančič, sreda, 15. julij 2009, ob 23:14

Tudi meni se zdi neokusno, pa čeprav so kupljene v cvetličani ali na tržnici. Sploh se pa mladoporočenca ne bi podajala v hribe nabirat cvetja, temveč bi poslala koga drugega.
Razumem da jima nekaj pomeni cvetje iz gora, ker sta se pač spoznala v gorah, vendar bi lahko simbolizirala to vsojo vezo drugače.Če veljajo "moralna" pravila za nas (gorske cvetlice sodijo v gore), naj veljajo za vse.

Saša Bobič, četrtek, 16. julij 2009, ob 13:17

A je res tako težko doumet, da gojene planike rastejo v rastlinjakih, na gredah vrtov v dolini in gora niti videle niso, razen, če jih je kdo nesel tja gor?!! S svojimi gorskimi sorodnicami imajo skupno le ime, podobne so si pa približno toliko kot krava in kozorog.

Ni dileme, kaj je tukaj neokusno..

Vesna Urbančič, četrtek, 16. julij 2009, ob 21:40

A je res tako težko doumeti (ne doumet), da si politiki vsega pač ne morejo privoščiti. Da - ni dileme kaj je neokusno. Ali je potrebno sploh na tak način provicirati? Pa saj je brez veze - vsak ima pač svoje mnenje.

Tina Horvat, petek, 24. julij 2009, ob 12:01

Provocirati je tu začel tisti, ki verjame, da je bilo v poročnem šopku zaščiteno cvetje in ne tisti, ki je ta šopek imel. O tem ni nobene dileme!

In res je brez veze nekoga obsojati brez razloga in potem reči, da je brez veze.

eXTReMe Tracker