Uredništvo: [email protected]
| Registracija

Forum » Zanimive ture » Elbrus

Dejan Hercog, petek, 20. marec 2009, ob 13:23

Pozdravljeni,

ramisljam, da bi letos koncno izpolnil mojo dolgoletno zeljo in se podal v Kavkaz ter na Elbrus..
Kakrsnakoli informacija je dobrodosla.. Zanima me predvsem, kdaj je najprimernejsi cas za vzpon, koliko
priprav je priporocljivo, koliko okvirno znese celoten "izlet" itd.. Razmisljam, da bi sel v lastni reziji (sem slisal,
da se da vse brez vecjih tezav organizirati kar tam), ali je vseeno smotrno, da se gre z slovenskim vodstvom in organizacijo?

LP, Dejan Hercog.

Slavko Šivec, sreda, 24. februar 2010, ob 17:52

Tudi sam sem vrsto let sanjau o Elbrusu pa se mi je to posrečilo lansko leto aprila. Poskusil sem vse varjante pa ko vse prekalkuliraš ugotoviš, da je še najcenejša varjanta z agencujo. Ko pa prideš tja in ugotoviš, da je vse povezano in en posameznik (posebno še če ne poznaš jezika) ne opravi nič ali pa moraš vse podkupit to pa precej poviša tvoje stroške. Saj že prevoz iz Mineralnih vod do vznožja je velik problem pa namestitev če ne veš kam moraš v hotel tam te pa imajo za bogatega turista. Na sočkih če nimaš rezervacije se lahko samo še obrneš. Sam sem prepričan, da posameznik skoraj nimaš šans.
Sam sem se odločil za Lajf-trk in sem bil zelo zadovoljen. Je pa res, da je vse odvisno od vremena, pa kako prenašaš višino. Nas je bilo 10 pa nas je pet osvojil vrh, trije smo pa smučal iz priblišno 5000 m. Zaradi stabilnosti vremena in snega je najboljši čas aprila se pa gor hod celo leto le gužva je ogromna pa sneg je slabši.
Če ti lahko še kako pomagam kar vpraš.
Pozdrav Slavc

eXTReMe Tracker