Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zaključek sezone

kolesarske sezone Obalnega planinskega društva Koper po tradiciji v hrvaški Istri

Kolesarski odsek Obalnega planinskega društva Koper že nekaj let sezono zaključuje v hrvaški Istri.
Tja prihaja jesen nežno in počasi, morje je še toplo in blagodejno vpliva na lokalno klimo. Padavin je običajno še malo in če naletiš še na malo sonca, je to lahko za kolesarje pravi raj.

Tokrat - ob zaključku sezone 2013 - se je 32 kolesarjev popeljalo po območju med Perojem, kjer so z raziskovanjem istrske obale končali lani in Verudo ter prevozili 50 km. V lepem sončnem dnevu so lahko naravo doživeli v vseh odtenkih živo pisanih jesenskih barv.

Z zanimivo vožnjo so pričeli po razno raznih poteh tik in v bližini morske obale, skozi avtokampe in turistična naselja, pa tudi po divjih plažah ob spokojnem morju, ki so ga turisti že zdavnaj zapustili. Niso hiteli, ampak uživali v obilici prijetnih kotičkov. Obiskali so tudi slikovito istrsko prestolnico Pulj.
Zapeljali so se skozi mesto do najpomembnejših spomenikov iz dolge in bogate mestne zgodovine, od rimskih časov in obdobja Avstro Ogrske do današnjih dni. Razgledali so se s Kaštela, nato pa nadaljevali z vožnjo vzdolž obale, ki jo na dolgem odseku zakriva visok zid ladjedelnice Uljanik, proti polotoku Mužilj, sicer nedostopno vojaško območje, si ogledali drugo izmed mogočnih utrdb, ki jih na območju Pulja kar mrgoli, nato pa so zavili spet k morju in se zapeljali skozi Stojo in Valkane proti Solinam. Sledila je vožnja okrog polotoka Verudica z naslednjo trdnjavo, ki je obnovljena in nato skozi obsežno marino Veruda do parkirišča, kjer jih je čakal avtobus, nalaganje koles ... in seveda poslovilna pijača.

Slovo ne bo za dolgo, saj je prihodnje leto že pred pragom in program tudi pripravljen. Prvi kolesarski izlet pa že januarja 2014.

Aldo Zubin 
Foto Stanko Ivančič

  ...11.2013

OPDK, 17.11.13: Zaključni izlet v hrvaško Istro


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti