Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Bohinju

Informacijsko središče TNP - Evropska sredstva ... Vzpostavitev do konca leta 2015

Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) v sklopu mreže informacijskih mest v TNP načrtuje vzpostavitev informacijsko-izobraževalnega središča v Bohinju.

Na podlagi pripravljenega projekta je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, Javnemu zavodu TNP dne 11. 10. 2013 izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za Informacijski center Bohinjka iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini dobrih 900.000 EUR. Vzpostavitev informacijsko–izobraževalnega središča TNP za območje bohinjskega dela TNP je predvidena na danes neustrezno izkoriščeni lokaciji v Stari Fužini do konca leta 2015.

Informacijsko središče bo prispevalo k povečanju dodane vrednosti lokalnih storitev, k večji dostopnosti uprave TNP v lokalni skupnosti, saj vzpostavitev središča predvideva tudi delovanje pisarn TNP. Iz sklepa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je razvidno, da so sredstva namenjena za vzpostavitev informacijsko-izobraževalnega središča, izgradnja središča pa je pomemben korak za približevanje TNP domačinom, saj bo lokalni skupnosti v pomoč pri upravnih postopkih in drugih oblikah svetovanja. Središče bo tudi pomembna pridobitev v mreži informacijskih mest v TNP za ozaveščanje o pomenu ohranjene narave in kulturne dediščine preko različnih programov v sodelovanju z lokalno skupnostjo za domačine in obiskovalce v Bohinju.
Uresničitev naložbe bo prispevala k ohranjanju in povezovanju naravnih potencialov za razvoj turizma in rekreacije ter pospeševanju lokalnega gospodarstva. V tem tednu bodo potekali pogovori s ključnimi deležniki o podrobnostih glede izvedbe projekta in finančne konstrukcije. JZ TNP je za izgradnjo objekta že pridobil gradbeno dovoljenje, v končni izdelavi je izvedbena dokumentacija. JZ TNP upa, da se bo v tem projektu prepoznala lokalna skupnost za skupno oblikovanje nove razvojne priložnosti v Bohinju.
 

15.10.2013

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46124

Novosti