Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

13. Spominski pohod - GRS Bohinj

Bohinj: Jeseni, ko se konča glavna planinska sezona in ko se macesni oblečejo v zlato, je čas za pohod, katerega že trinajstič zapored organiziramo Bohinjski gorski reševalci. Osnovni motiv pohoda je spomin na reševalce, ki so nas že zapustili.

Sončno nedeljsko jutro je po deževni soboti že navsezgodaj poskrbelo za dobro voljo med pohodniki. Po dobre pol ure hoje smo bili že na razpotju pod planino pri Jezeru. Od tu smo se odpravili na planino Vodični vrh, kjer nas je pričakal Suh'lnov Boštjan s čajem. Planina poleg izredno lepih stanov skriva tudi nekaj lepih razglednih točk, ki nudijo zanimive poglede na okoliške vršace. Tudi izredno debelih, starih smrek ne smem pozabiti. Te pričajo o tem kako nedostopna je planina.

Od tam do Pršivca vodi lepo razgibana steza, ki je prav nič lepo, "na gosto" markirana s sprejem. Na Pršivcu je sledil prvi nekoliko daljši odmor.  Po navadi se nam reševalcem vedno mudi. Tokrat pa smo si vzeli čas za klepet in uživanje v razgledu s tega "ganka" nad Jezerom. Ker je ravno prav pihalo ni imel nihče nič proti nadaljevanju poti. Za krajši čas smo se ustavili v Bregarjevem zavetišču na planini Viševnik, kjer smo bili prijazno sprejeti s strani oskrbnika in njegove ekipe.

foto: Borut Gogala

Z Viševnika do Dednega polja se v tako lepem vremenu prav prijetno hodi. Tudi tu so nas z čajem pričakali prijazni domačini (Boltarjevi).

Pohod smo uradno zaključili v Kožah, kjer imamo reševalci svoje zavetišče. Tam smo uživali v okusni malici in druženju.

Za zaključek naj se v imenu reševalcev zahvalim vsem, ki ste se že v soboto v dežju trudili in vse potrebno znosili do Kož, kjer ste celo noč v majhni peči pekli okusen kruh. Vsem postojankam s čajem, najlepša hvala.  Za idejo in smer pohoda kapo dol Robertu. Kuharju Mateju in Ireni hvala za malico. Hvala za pomoč še Plut Srečotu in Slamar Branetu. Velik pozdrav in prisrčno povabljeni  tudi prihodnje leto vsi, ki ste bili tako ali drugače zraven.

Pa bohlonej k smo prjatl'!

Društvo GRS Bohinj
Andrej Rožič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti