Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 29.06.1967

Delo, Šport: ... Trije prvenstveni vzponi

V petek zvečer se je na Planini v Lazah v Trentarskih gorah zbrala šesterica jeseniških alpinistov, da bi obdelala severno steno Vogla (2348 m). Milan Valant in Milan Robič sta preplezala v treh in pol urah »Desno smer« in jo ocenila s III mestoma V+. Anton Oman in Jože Bernard sta preplezala »Srednjo smer«, za kar sta porabila le pol ure več, ocenila pa sta jo s III do IV. Tretjo smer »Direktno« sta preplezala Jože Oman in Janez Krušic in je od vseh najtežja in najdaljša; visoka je 550 m, ocena pa se giblje od III do V in VI. Plezala sta 6,5 ure.

Zaključek plezalne šole Ljubljana-Matica
Alpinisti našega največjega planinskega društva Ljubljana-Matica so pred začetkom glavne plezalne sezone popeljali na izlet naraščajnike. V Vratih se je zbralo okoli 40 plezalcev, ki so v prekrasnem vremenu opravili ponovitev skoraj vseh klasičnih vzponov v triglavski steni, Pihavcu in Dolkovi špici. Kot najtežji vzpon, ki je bil opravljen to nedeljo iz doline Vrat, moramo vsekakor šteti 4. ponovitev Peternelove smeri v Triglavu (Kunaver - Štupnik).
V Vratih ni manjkalo tudi drugih obiskovalcev!

Tečaja gorskih reševalcev
Komisija za gorsko reševalno službo, ki skupaj s teritorialnimi postajami skrbi za reševanje in pomoč v gorah, bo pripravila od 2. do 4. julija na Vršiču krajši ponavljalni tečaj, združen z izpiti za prve oficielne inštruktorje. Tečaj bo vodil Stane Koblar, pomagala pa mu bosta Marjan Salberger in dr. Andrej Robič. 28. julija bo na programu še en reševalni tečaj, ki ga bo pripravila ista komisija, to pot za reševalce iz vse Jugoslavije.

  29.06.1967


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: G.Š.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti