Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Storžič Vertikal KM - 2013

Turni.si - Nejc Kuhar: Tokrat zaradi vremena in razmer v nižjih nadmorskih višinah, ampak višinska razlika se ni spremenila

2. Storžič Vertikal KM

Pod streho smo spravili tudi drugo izvedbo vertikale na Storžič. Tokrat zaradi vremena in razmer v nižjih nadmorskih višinah, ampak višinska razlika se ni spremenila. Nekateri so nenamenoma naredili še kak meter več.

Tokrat tudi noč ni prinesla nič boljšega vremena in organizatorji smo se zjutraj odločili, da traso prestavimo nižje. V zgornjem delu je namočena trasa prenevarna, poleg tega pa je pihal tudi močan veter. Štart Vertikala je bil tako v bližini gostišča Gamsov Raj, cilj pa preden se pot prvič povzpne na JZ greben. Dolžina trase je bila tako 3 km, višinska razlika pa seveda 1000 m. Za prihodnje leto imamo tako že pripravljeni dve trasi, originalno in današnjo v primeru slabšega vremena.

Ker smo progo v spodnjem delu označevali v zadnjem trenutku, se je pojavila črna luknja, kjer so nekateri ‘ta hitri’ tekmovalci nabirali odvečne višinske metre. Za slabo oznako se še enkrat opravičujemo, vendar je nastala čisto nenamenoma, ob jutranjem hitenju.

Štartalo je 62 tekmovalcev, kar je glede na vremensko situacijo zelo lepa številka. V moški konkurenci je bil najhitrejši Simon Alič, v ženski pa Špela Zupan.

Za konec bi se zahvalil vsem donatorjem: JOŠT d.o.o., Focus, LaSportiva, MuleBar, VigorFuel, Red Bull, AGP Pro, Občina Preddvor in Gregor Mlakar. Hvala tudi ekipi GRS Kranj, za dežurstvo na progi.
Posebna hvala tudi vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi dogodka.

Se vidimo prihodnje leto!

 28.09.2013

Rezultati: Turni.si

Fb fotografije: Marjan Rekar | Miha Rekar

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti