Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vogar gostil Zlatorogovo karavano

GremoVhribe: Na predzadnjem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa se je zbralo 336 planincev, med njimi kar 105 takšnih, ki so v letošnjem letu osvojili že 11 Zlatorogovih vrhov.

Na predzadnjem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa se je zbralo 336 planincev, med njimi kar 105 takšnih, ki so v letošnjem letu osvojili že 11 Zlatorogovih vrhov. V sodelovanju s Planinskim društvom Železničar Ljubljana smo pred Kosijevim domom na Vogarju v soboto, 24. avgusta, izvedli še enega v vrsti veselih hribskih dogodkov.

Če bi sodili po zgodnjem sobotnem jutru, se nam je obetal skoraj sodni dan. Tudi vremenoslovci so napovedovali oblake in dež. A na sončni upravi so akciji Gremo v hribe več kot očitno precej naklonjeni. Sobota se je namreč razvila v čudovit in topel sončen dan. Izgledalo je, kot da nebo sploh ne bi poznalo koncepta oblakov. Prvi planinci so na vrh Vogarja prisopihali še v megli in nizki oblačnosti, kaj kmalu pa se je izjemna razgledna planina nad Bohinjskim jezerom že kopala v sončnem siju.

So slabo vreme pregnale vesele viže? Tudi mogoče. Že pred 8. uro so na ploščadi pred domom odmevale melodije ansambla Sreča in prve planince so zasrbele pete. Še nikoli nismo plesali tako zgodaj, prav nikoli, pa se po pričevanju zvestih planincev še nismo imeli tako lepo kot prav na Vogarju. K temu je zagotovo doprinesla tudi ekipa Planinskega društva Železničar Ljubljana, ki upravlja s Kosijevim domom. Letos društvu predseduje nov predsednik, in sicer gospod Drago Savič. Ta je na novo imenoval tudi ekipo, ki upravlja s planinsko postojanko na Vogarju. Andrej in Mira s soprogom so se izkazali za odlične in srčne gostitelje.

V Zlatorogovo častno vpisno knjigo se je tekom dneva vpisalo nekaj manj planincev, kot smo jih sicer vajeni. K temu je najverjetneje botrovala slaba vremenska napoved. A tudi 336 ni zanemarljiva številka. Med temi jih je bilo kar 105 takšnih, ki so se na dogodku Zlatorogove transverzale ponosa v letošnjem letu srečali že enajstič. Pivovarna Laško bo v imenu vseh 336 planincev za vsakega donirala 1 euro ter k temu pridala še 664 eurov, da zaokroži donacijo Planinskemu društvu Železničar Ljubljana na okroglih tisoč za njihovo nadaljnje učinkovito delovanje.

Vabimo vas v našo družbo prihodnjo soboto, 31. avgusta. Še zadnjič letos se bomo srečali in razglasili častne Zlatorogove ambasadorje. Dobimo se na Šmohorju nad Laškim. Ne dvomite, veselo bo kot se za domači kraj Zlatorogove transverzale ponosa spodobi!

Kosijev dom na Vogarju, 24. avgusta 2013: Fotogalerija  >>>

...08.2013




PD Železničar: Fotogalerija  

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti