Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gromska strela

Friko - Urban Golob: Nova smer v Vežici

Ne da bi se smer kakor koli hotela primerjati z nedavno prvenstveno smerjo Strela Andreja in Tanje Grmovšek v Križevniku, ampak glede na to, kako sva na vrhu Vežice med rušjem bežala pred nevihto in sproščanjem atmosferske elektrike, kakšnega drugega imena kot Gromska strela niti ne moreva dati.

Nevihta se je na srečo odpeljala po glavnih grebenih Kamniških Alp proti Grintovcu, midva pa sva bila samo malo mokra.« Zato pa je bila plezarija med Hunikino in Tantalovo direktno toliko lepša. Super skala, lepi prehodi, ne prevelike težave (VI/V). V zadovoljstvo nama je bilo tudi to, da je glede na skice že obstoječih smeri, opisov in sledi v steni, do zadnjega raztežaja čisto samostojna. Vstopi sicer skupaj z Neznano, a jo po petih metrih zapusti, dvakrat seka Hunikino, potem pa vodi desno od Tantalove direktne.
Ob srečanjih s temi smermi in na kakšni dobro prehodni polici sva videla posamezen klin, po razčlembah, kjer smer teče, pa ni bilo ničesar.

Višina stene je tod dobrih 250 metrov, plezala pa sva štiri ure. V skladu z zapovedanim načelom »šparati je treba, pa naj stane kar hoče« nisva v smeri pustila ničesar, za ponovitev pa je dovolj komplet metuljev (do št. 2) in ok. 7 jeseničanov ali podobnih klinov.

Gromsko strelo sva minulo sredo (10. julija) plezala Miha Oven in Urban Golob.

Vir in fotografije: Urban Golob 

 12.07.13, 07:54


 

Kategorije:
Novosti PrV SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti