Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

20. lovski veleslalom

LD Jezersko: ... na ledeniku pod Skuto, pod mogočnim ostenjem Jezerskih Grintovcev

20. jubilejni lovski veleslalom na Skutinem ledeniku je potekal v nedeljo, 8. junija 2013, na snežiščih pod mogočnimi ostenji severnih sten Grintovcev.

V izjemno lepem visokogorskem vremenu se je na lovsko smučarsko vseslovensko tekmovanje podalo 82 tekmovalcev - lovcev. Proga je imela 19. vratic, z višinsko relativno višino 120 m in dolžino nekaj čez 1000 m. Start je bil na višini dobrih 1900 m. Najhitrejši čas proge 34,72 sekunde je dosegel Davo Karničar iz LD Jezersko. Najhitrejša tekmovalka pa je bila Lukan Janja iz LD Bled. Najstarejši aktivni in uvrščeni tekmovalec je bil 78 letni Gustel Sešek iz LD Šmarna Gora. Izmed 26. tekmovalnih ekip - lovskih družin iz vseh področij Slovenije so prvo ekipno mesto osvojili Lovska družina Dovje Mojstrana, drugi so bili LD Luče - Savinjčani, na tretje mesto so se uvrstili lovci iz LD Jezersko. Vseh lovcev, spremljevalcev in ljubiteljev gora, na ledeniku z letošnjo rekordno količino snega, se zbralo je blizu 200.

Ekar Franc, ki je bil pred dvajsetimi leti pobudnik tega atraktivnega tekmovanja in se je aktivno udeležil vseh dvajsetih tekmovanjih, je tekmoval tudi letos in v skupini Veterani zasedel tretje mesto, je v nagovoru ob podeljevanju dejal, da je to tekmovanje vračanje nazaj k naravi, kjer se na ta način in v tej obliki najdejo najpopolnejše vrednote gorske narave, katere dosežemo v "svojem potu" in dokazovanju moči in predanosti k naravi. Peter Belehar predsednik Gorenjske Lovske zveze pa je jezerskim lovcem in občini - županu čestital, da so vztrajali celih dvajset let in pripravljali ter visoko kvalitetno izvedli ta zahtevna tekmovanja. Peter Belehar je Markič Jureta odlikoval za tozadevne zasluge z častnim znakom GLZ, Ekar Franca in Jureta Markiča pa je LD Jezersko, ki ga je zastopal starešina Dušan Šemrov, nagradil z umetniškima slikama "gamsi na plazu" delo slikarja Igorja Pečelina.

Tudi podpredsednik Lovske zveze Slovenije Ivan Maležič se je organizatorjem L-VSL za dolgoletna prizadevanja zahvalil in čestital za ta vložena dela, ki so tudi za lovstvo pomembna, čestital je tudi tekmovalcem, ki so se s tako trdno voljo podali na resnično izvirno športno tekmovanje v duhu: "Zdravo telo v zdravem telesu".

Podpredsednik LZS Ivan Maležič pa je bil presenečen nad profesionalnostjo poteka izvedbe tekmovanja in je pozdravil tudi novo dodatno obliko tekmovanja L-VSL, ki vključuje in privablja na tekmovanje najmlajše smučarje iz lovsko družinskih okolij. In tako je to tudi primerjalno tekmovanje, kaj in koliko zmorejo najmlajši in najstarejši.

LD Jezersko 
organizacijski odbor 

VSL na snežišču pod Skutinim ledenikom

Davo Karničar: 20. veleslalom slovenskih lovcev. Odlične razmere, super udeležba ...

08.06.2013

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46093

Novosti