Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Golica in narcise

Majda Gašperin: Na pobočjih pod Krvavko in Malo Golico že cvetijo narcise. V močnem vetru so me prijazno pozdravljale in mi kimale z belimi cvetovi.

Dež, vsak dan dež. Pa grem vseeno pogledat kako so ta sneg prestale narcise. Še pred šesto se odpraviva s psičko Iro. Tudi palerina je v nahrbtniku, za vsak primer. Nad Fencem je še vedno travnik poln narcis. Pa malo naprej še eden. Med potjo gledam pobočje Male Golice, snega ni dosti, tudi na Struški ga že pobira. Ne greva proti koči. Tam pri smerokazih zavijeva proti sedlu Suha. Pa ne hodiva dolgo po potki. Narcise, jih že vidim. Ubereva jo kar navzgor proti Krvavki. Vse več jih je. Pred štirinajstimi dnevi jih je bilo še zelo malo. O narcise, nič jim ni, kako sem vesela. Tam kjer je sneg so malo poležane. Kar veliko jih je že, pa še več jih bo. Saj je gromno popkov, ki se že rahlo odpirajo.

Lepo je, pred nama bele poljane v vetru kimajočih glavic narcis. Samo vonjave, tiste dišeče, so se izgubile. Sonce bo prinesel tudi te. Bolj se spuščava proti Mali Golici, več jih je. Ob obronku gozda pa so večinoma še popki. Uživava obe. Ira na snegu, jaz ob gledanju te lepote. Toliko narcis teh lepih cvetov. Naslednji vikend, pa tja do 15. junija bo verjetno vse razcveteno. Vzemite si čas, pa srečno …

Majda Gašperin
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti RAZ

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti