Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bajtarji so v sončnem vremenu

Planinski glas: ... speljali obe tekmovanji, Turni smuk in Spust v lavorju.

1. maj na Veliki planini je bil res enkraten! Vreme je služilo namenu. Planina je bila prekrita s cvetličnim pregrinjalom, le za turni smuk in spust v lavorju je bilo še nekaj »flik snega«.
Zbralo se je kar precej bajtarjev, pohodnikov in rednih obiskovalcev planine, ki so pomagali navijati na startu, ob progi in na cilju.

Zmagovalec turnega smuka je postal 68-letni Franc Erjavšek - Roš. Prejel je prehodni pokal »Turnega smuka«. Drugi je bil Miro Uršič. Ker se za zadnje mesto tudi dobi priznanje, povemo, da je le-to pripadlo Sandiju Slemeniku, ki je bil tega zelo vesel. Izven konkurence je šel na progo Jože Marolt (njegove smuči so bile prekratke), pa se je potrudil in vseeno prišel na cilj par minut kasneje.

Ženske so se pomerile v »Spustu v lavorju«. Tekmovalo jih je 19. Prvo mesto je pripadlo Damjani Praunseis s Koroške, druga je bila Jana Marolt in tretja Angelca Erjavšek. Vse tekmovalke so prejele priznanje.

Predsednik bajtarjev, bajtarski župan Vinko Poličnik je razglasil rezultate ter podelil prehodni pokal in priznanja pri Jarškem domu, kjer je že od 9. ure potekal srečelov (vsaka srečka je bila dobitna). Zahvalil se je tudi vodji tekmovanja Rajku Balantiču, družini Pohlin za pripravo in izvedbo srečelova ter družini Štritof za pomoč in sodelovanje z bajtarji.

Druženje se je nadaljevalo in vsi smo bili zadovoljni. Bajtarji so povabili vse prisotne, naj se jim pridružijo pri čiščenju planine 25. maja 2013 ob 11. uri.

Helena Plahuta
 

Še več foto: galerija PD Bajtar

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46105

Novosti