Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novice alpinističnega odseka Jesenice

Železar: Med prvomajskimi prazniki so se člani alpinističnega odseka Jesenice udeležili tabora alpinistov v kanjonu Paklenica.

Tabor je bil od 24. aprila do 1. maja. Udeležilo se ga je 15 članov AO, ki so preplezali 160. smeri. Od tega je bilo 52 ponovitev IV. težavnostne stopnje, šest ponovitev V. težavnostne stopnje, devet ponovitev VI. težavnostne stopnje.
Pomembnejše ponovitve:
Celjski steber - Čuk (IV-V 150 m): J. Pšenica — E. Morič;
Mosoraška - Anica kuk (V — 350 m): R. Kocijančič — M. Šifrar, B. Ravnik
—M. Pajovič;
Brid za mali čekič - Anica kuk (V, VI, A2, 150 m): J. Pšenica — G. Jeršin, R. Kocijančič — P. Sivec, E. Morič — B. Ravnik.
Union Kuk od žagana (VI, A1, A2, 200 m): B. Ravnik — D. Sivec — E. Morič.
13. maja je osem članov AO sodelovalo skupaj s člani AO Mojstrana pri izvedbi triglavske štafete.
15. maja sta Smer pastirja Jozla nad Šito glavo (IV-V) (A1) preplezala Ravnik in Ravhekar;
28. maja pa Smer Perčič in Zaplotnik (?) Nad Šito glavo (IV-V 300) Ravnik in Morič.

R. K.


Drugi pohod »100 žensk na Stol« bo 19. junija

Komisija za športno rekreacijo pri izvršnem odboru konference osnovnih organizacij sindikata Železarne se je odločila, da bo drugi pohod »100- delavk železark na Stol« 19. junija.
V preteklem letu je bil izveden prvi pohod delavk Železarne na Stol, ki se ga je udeležilo 36 delavk, ki so ob zaključku pohoda na Pristavi obljubile, da se zaradi enkratne organizacije pohoda in lepega doživetja, ponovno dobimo na drugem pohodu. Posebno navdušene so bile tiste udeleženke pohoda, ki so prvič stale na najvišjem vrhu Karavank Stolu (2236) m, od koder je čudovit pogled na triglavsko pogorje in na avstrijsko Koroško.
Ob zaključku prvega pohoda so se člani organizacijskega odbora za izvedbo pohodov, ki deluje pri komisiji za športno rekreacijo pri izvršnem odboru sindikata Železarne, odločili, da pohod razširijo in nanj povabijo tudi delavke iz ostalih delovnih organizacij SOZD Slovenske železarne.
Število pohodnic je omejeno na sto. Prijavijo se lahko delavke, zaposlene v TOZD in delovnih skupnostih naše Železarne ter sorodnice zaposlenih delavcev (žene, hčerke). Ker je pohod naporen (od 6 do 8 ur), priporočamo staršem, da objektivno presodijo, ali je njihova hčerka sposobna opraviti to turo!
Poleg tega priporočamo udeleženkam pohoda, da poskrbijo za osebno kondicijo tako, da opravijo kakšno turo, ki traja od dve do tri ure.
Organizacijske priprave se v Železarni izvajajo po programu. Uradni
razpis za drugi pohod na Stol bo objavljen v naslednji številki glasila Železar 9. junija.

Pavel Dimitrov
Železar 2. junija 1983
 

   Železar

 

 02.06.1983


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti