Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Duhovnik je zdrsnil s poti v smrt

TAMAR, 28. julija - Rateški gorski reševalci so včeraj popoldne odšli po mrtvega. 68-letnega Ricarda Mizolinija, duhovnika iz Vidma.

Okrog poldneva je zdrsnil s poti pri kraju imenovanem Črne vode. Omahnil je čez 40 metrski skalni previs.
Padec sta videla planinca iz Hrastnika, ki sta bila takrat na poti proti Slemenu in Vršiču. Od tam je ob 10. uri odšel tudi videmski duhovnik v večji skupini mladih. Na Vratcih se jih je 23 ločilo, odšli so proti Mojstrovki, ostali so počivali. Ricardo je sam počasi odšel naprej, še prej pa je ostalim povedal, da ga bodo itak dohiteli, saj bo hodil počasi do Tamarja. Toda v skalnem useku je zdrsnil v smrt.
Za rateške reševalce je to, kot nam je povedal načelnik postaje GRS Rateče Jože Rožič, letos že peto reševanje in žal že drugi smrtno ponesrečeni. Pred nekaj tedni so iz Velike Mojstrovke pripeljali s helikopterjem mrtvega alpinističnega inštruktorja, ki se mu je pri plezanju Debelakove smeri odtrgal večji skalni oprimek in ga potegnil iz smeri.
V noči na sredo so v Vrata prinesli mojstranski reševalci 52-letno V.D. iz Ljubljane. Pri sestopu čez Prag ji je pri Begunjskem studencu zdrsnilo.

M. K.
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti