Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Rodica - Suha 2013

Alpinistični odsek Bohinj: V nedeljo, 14. aprila, smo organizirali 37. Turni smuk Rodica – Suha.

Zjutraj smo se zbrali na spodnji postaji žičnice Vogel in ob 7.45 so gondole, polne turnih smučarjev pričele voziti na Vogel.

Polni pričakovanj smo se s sedežnicami odpravili na vrh s soncem obsijane Šije, od koder smo se spustili proti planini Suhi. Že po prvih zavojih smo ugotovili, da so razmere za smučanje popolne. Malo nad planino Suho smo se srečali s turnimi smučarji, ki so prišli peš iz doline. Proti vrhu smo hodili v skupinicah in kamorkoli si pogledal, si videl turne smučarje.

Vzdušje je bilo krasno že na poti navzgor. Na vrhu Rodice je bila prava gneča, vendar še vseeno dovolj
prostora za vse. Smuka navzdol pa odlična – trda podlaga, na vrhu pa deset centimetrov »odjenjanega« snega. Med smučanjem navzdol smo vriskali od veselja.
Na planini Suhi so nam v Anžlinovem stanu prijazno ponudili čaj, zaseko in nekaj kratkega. Nekateri so se domov odpravili preko Vogla, drugi pa smo se veselo prismučali do glavne ceste na Laškem Rovtu.

Letos smo zaradi lepega vremena in dobrih razmer pričakovali več ljudi, kot v prejšnjih letih, ko se je
število obiskovalcev turnega smuka gibalo okoli številke sto. Vendar tokrat je število obiskovalcev na
turnem smuku preseglo vsa pričakovanja. V knjigo vpisov se nas je na planini Suhi vpisalo 225, čeprav se nekateri niso vpisali, ker so se iz Rodice podali direktno nazaj proti Voglu.
Viktor Repinc, stalni obiskovalec planine Suhe in Rodice, je povedal, da toliko ljudi na Rodici še ni videl. Tudi v knjigi vpisov v katero se vpisujejo obiskovalci turnega smuka od leta 1987 naprej, je bilo do danes
največ obiskovalcev vpisanih leta 1987, ko se jih je vpisalo 180.

Ker v nobenem pogledu nismo pričakovali tako veliko obiskovalcev, nam je na planini Suhi zmanjkalo lesenih medalj in drugih dobrot, ki smo jih pripravili turnim smučarjem. Vsem, ki danes niste prejeli medalje se opravičujemo in vam pošiljamo fotografijo medalje, da boste imeli vsaj »digitalno medaljo« za spomin na ta čudovit dan.

Upamo, da se vidimo spet drugo leto!

Lucija Odar, AO Bohinj 

...04.2013


Fb: Rekordna Rodica - fotoreportaža Janko Arh




mphoto.si: Turni smuk AO Bohinj  

2 komentarjev na članku "Rodica - Suha 2013"

Jože Dakskobler,

Zamudil sem nekaj enkratnega, čestitke vsem :)


Lojze Budkovič,

Kraljica Bohinjsko - Tolminskih gora nam je poudila čudovito zimsko pravljico. Bil je dan za bogove. Pohvala AO Bohinj in gostiteljem v Anžlinovem stanu.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti