Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Begunjščica - 07.04.13

Iztok Tomazin: Kljub ne najboljšim razmeram in slabemu vremenu (megla, močan veter) sva se z Benjaminom Ravnikom v nedeljo lotila Begunjščice. Prvi cilj je bila Zeleniška smer.

Hitro sva ugotovila, da smer ni smučljiva, pod najtežjim mestom pa me je skoraj odplaknil manjši plaz, zato sva sestopila. Nato sva se po Direktni smeri povzpela na vrh Begunjščice z namenom, da jo med sestopom presmučava. Še pred nama jo je »presmučal« Benov fotoaparat, zato je fotografsko gradivo nekoliko skromnejše, na večini fotk je Beno.

Zaradi pomanjkanja snega v zgornjem ključnem mestu sva v Direktni smučala zgoraj po levi, nekoliko lažji varianti, spodaj pa po originalni smeri (V-, S5+/S3-S4, 350 m).

Potem sva odsmučala pod desni del S stene in preplezala še smer Nahod. To smer sem potem tudi presmučal (IV+, S5+/S4, 250 m, 2. smučarski spust po tej smeri), Beno pa je presmučal grapo v Z grebenu (III-, 300 m). Snega je v Begunjščici precej, za zelo strmo smučanje pa zaenkrat ni ugoden (zelo spremenljiva skorja).

Iztok Tomazin
Foto: Iztok Tomazin


Iztok Tomazin na začetku najstrmejšega žleba v Nahodu. Foto: Klemen Volontar


Foto: Benjamin Ravnik

Kategorije:
Novosti ALP SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46108

Novosti