Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kis ali vino

Soški AO: V soboto sta Nejc Kurinčič (Soški AO) in Boštjan Mikuž (AS Ajdovščina) preplezala to smer v Koštrunovih špicah; verjetno gre šele za 1.P
Dopolnilo: ... v srednjem delu sva namesto prečnice v levo, potegnila direktno linijo


26.03.13 = Nejc Kurinčič sporočil: Ob pogledu na skico smeri Kis ali vino iz leta 2007, sem ugotovil, da sva z Boštjanom v srednjem delu namesto prečnice v levo potegnila direktno linijo. Ravno v tem delu je plezarija najtežja in najlepša.

Da bo vse skupaj zanimivo, nama je postalo jasno že v petek popoldne, ko naju je zaradi dolgotrajnega gaženja le delno predelanega pršiča k bivaku Mazzeni ujela noč.
Sledilo je nekajurno brezplodno iskanje bivaka. Ker ga nisva našla, sva odšla pod steno, kjer sva si izkopala luknjo in šele ob 2. uri legla k počitku.
Drgetaje sva pričakala dan, nato pa zagrizla v steno.

Smer se hitro postavi pokonci in ponudi s tremi zelo resnimi raztežaji. K zahtevnosti so doprinesle še nikakršne razmere, ki so zahtevale neprestano čiščenje snega in iskanje primernih hookov v krušljivi skali. V zgornjem delu vertikala popusti in se izteče v grapo, ki pripelje do stika s smerjo Kiss or kill.
Za vzpon sva potrebovala sedem ur, sestopila pa sva s spusti čez steno.

 

PD Tolmin  ...03.2013

 

Foto Nejc Kurinčič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti