Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najvažnejša naloga - dograditev Staničeve koče

Železar (1963): V soboto 2. marca je bil v dvorani osnove šole na Koroški Beli 16. redni letni občni zbor PD Javornik — Koroška Bela. Občni zbor je bil lepo obiskan, udeležili pa so se ga tudi številni gostje, predstavniki sosednih društev ter družbenih in političnih organizacij Javornika in Koroške Bele.

Na občnem zboru so člani upravnega odbora seznanili navzoče planince z delom v preteklem letu, ki je bilo zelo pestro in razgibano. Največ pozornosti so posvetili izgradnji Staničeve koče. Poudarili so, da je letošnja največja naloga dokončna izgradnja Staničeve koče, ki naj bi jo izročili svojemu namenu v drugi polovici avgusta.
Tako bodo planinci na Javorniku na najlepši način počastili tudi 70-letnico organiziranega planinstva v Sloveniji. Tega pomembnega jubileja se je v svojem poročilu še posebej spomnil predsednik PD Franc Svetina, ki je tudi opozoril na pionirsko delo v planinski organizaciji, ki so ga opravili planinski veterani Stanič, Tominšek, Kugy, Mlakar, Aljaž in drugi.

Čeprav je bila izgradnja Staničeve koče največja in tudi najtežja naloga, niso pozabili na ostale postojanke, ki jih že nekaj let redno oskrbujejo. Pri Kovinarski koči v Krmi so dogradili verando, v domu na Pristavi pa so prav tako izpopolnili inventar oziroma opremo.
Razumljivo je, da imajo ob tako velikem in razgibanem delu tudi finančne težave, ki pa jih bodo, ob pomoči ostalih zainteresiranih forumov ter podjetij tudi premostili.
Ob zaključku občnega zbora so izvolili nov upravni odbor, potrdili pravilnik društva, nato pa je predsednik gospodarske komisije pri PZS tov. Mirko Fetih čestital PD Javornik k doseženim uspehom ter razdelil odlikovanja. Šest članov PD je prejelo zlata odlikovanja Planinske zveze Jugoslavije, šest srebrnih, en član pa je dobil srebrni častni znak PZS. Podeljene so bile tudi štiri pohvale PZS.

Železar, 16. marec 1963

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti