Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dulce de leche

Komisija za alpinizem PZS: Luka Krajnc in Tadej Krišelj preplezala prvenstveno smer v El Mochu in jo poimenovala po tamkajšnji sladici.

Luka Krajnc (AO Celje - Matica) in Tadej Krišelj (AO Kamnik) sta zadnje okno vremena izkoristila za plezanje v El Mochu. V hribe sta odšla za štiri dni. Prvi dan sta poizkusila splezati novo smer v levem delu stene, a sta po parih raztežajih ugotovila, da od blizu ogledana linija ne izgleda varno preplezljiva brez izdatne uporabe svedrovcev, zato sta obrnila.

Po dnevu počitka s slabim vremenom in močnim vetrom, ki sva ga preživela v bivaku pod balvanom, sta poizkusila bolj desno in preplezala novo smer. V začetnih raztežajih te smeri je pred leti že poizkušala argentinska naveza, ki pa je zaradi krajšega odstavka slabe skale obrnila.
Luka in Tadej sta o smeri, skali in težavah dejala: »Našla sva lepe prehode v relativno strmem terenu. Smer je ponudila lepo plezanje konstantnih težav in naju zaposlila za skoraj cel dan. Z izjemo krajšega odstavka je skala relativno dobra. Celotno smer sva preplezala prosto in jo poimenovala Dulce de leche po argentinski karamelni kremi, katere odvisnika sva postala med najinim bivanjem v Patagoniji

El Mocho, Dulce de leche (7a, 400 m), plezala 9. februarja 2013

Vir: ka.pzs.si
Pripravila Zdenka Mihelič
Foto Luka Krajnc - Tadej Krišelj
 

1 komentarjev na članku "Dulce de leche"

Franci Savenc,

Luka Krajnc (AO Celje - Matica) in Tadej Krišelj (AO Kamnik), ki sestavljata mini odpravo, podprto tudi s strani Planinske zveze Slovenije, v Patagoniji plezata odlične smeri. Poročali smo že o njuni izvrstni novi prvenstveni smeri The Real Kekec v Fitz Royu in o vzponu po JV razu na Cerro Torre. Tokrat sta preplezala novo prvenstveno smer v El Mochu in jo poimenovala po argentinski karamelni kremi Dulce de leche, ki ju je čisto prevzela :).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti