Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tjaša 10. v hitrosti

PZS: Četrta tekma svetovnega pokala v lednem plezanju je zaključena in tekmovalci že pogledujejo proti Kirovu, kjer se bodo od 8. do 10. marca najboljši zadnjič pomerili za kristalne globuse.

Na predzadnji tekmi letošnjega SP v Busteniju sta nastopila tudi Tjaša Kosič (ŠPO/AO Jesenice) in Janez Svoljšak (AO Kranj).

V težavnosti sta dosegla Tjaša 19. in Janez 31. mesto. Tjaši je le za las zmanjkala uvrstitev v polfinalno osemnajsterico, Janez pa je imel smolo, dva oprimka pred višino za polfinale je zdrsnil in tudi končal tekmovanje v kvalifikacijah (če ne bi zdrsnil, bi suvereno prišel v polfinale, saj je imel še dve minuti in pol za plezanje). V hitrosti je Tjaša dosegla 10. mesto.

V težavnosti je v ženski konkurenci zmagala Čehinja Lucie Hrozova, v moški pa Korejec Hee Yong Park.
V hitrosti pa sta zmagala Rusinja Maryam Filippova in Pavel Batushev, prav tako iz Rusije, ki je s časom 7,77 sekund postavil nov rekord v hitrosti s tekmovanj - prejšnjega je držal še en Rus Pavel Gulyaev s 8,74 sekundami.

Na tekmi smo Slovenci imeli še dva predstavnika, med sodniki sta namreč sedela mednarodna sodnika, brata Šter - Nejc in Žiga, ki je bil predsednik  žirije.

Pripravila Zdenka Mihelič 
Fotografija: Žiga Šter 

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti