Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nepozabni spomini zračnih reševalcev

Delo - Ob 20-letnici LEM (Letalske enote Milice)

BRNIK, 21. maj - »Zagotovo so ostali najbolj v spominu trenutki, ko smo reševali ponesrečence. Bodisi v gorah ali kje drugje. In trenutki, ko ti zdravnik sporoči, da je posadka helikopterja s hitro akcijo rešila eno ali več življenj.«
Tako se spominja dvajset let dela v letalski (po domače: helikopterski) enoti milice njen prvi in še današnji mehanik Emil Stepančič:
»Med najlepše trenutke kajpak sodijo tudi tisti, ko smo dobivali orodje in druga sredstva za vzdrževanje helikopterjev, da o veselju, ko smo dobili hangar niti ne govorimo. Sprva je naša enota domovala dobesedno pod vedrim nebom. Danes pa je to vse kaj drugega.«

Prvi helikopter v sestavu enot RSNZ Slovenije, (kot smo ob slovesnosti, ki je bila minuli petek na letališču Brnik ob 20-letnici obstoja, že v soboto zapisali), je poletel 19. maja leta 1967. Decembra istega leta so možje letalske enote milice skupaj z gorskimi reševalci začeli uporabljati helikopter za pomoč v gorah. Skupaj z gorskimi reševalci so organizirali tudi prve vaje. Marca leta 1968 pa so že prvič uspešno reševali turne smučarje, ki jih je pod severno steno Mojstrovke zasul plaz.

Ob vsem pa nikakor ne moremo mimo Andreja Andoljška, prvega pilota v letalski enoti.
»S poleti sem začel leta 1950. V letalski enoti milice pa sem bil kar 16 let - do upokojitve. Slovenija je od treh helikopterjev, kolikor jih je bilo takrat na razpolago v Zveznem sekretariatu za notranje zadeve, dobila našega »Burduša«, ki je imel na srečo dvojne komande. Veste, veliko smo se morali učiti. Ta helikopter je bil bolj primeren za ravninsko pokrajino, Slovenija pa vemo kakšna je. Zato se mi je zelo globoko zarezalo v spomin reševanje dveh vremenarjev s Kredarice, ki sta padla in se hudo ranila. Eden od njiju se še danes lahko zahvali helikopterju, da ima lase na glavi.
Veste, poletela sva z doktorjem Robičem, ki je rekel, če v tem in tem času prispemo gor, bo fant lahko ohranil »skalp«. Podvizali smo se, a kaj, ko helikopter ni mogel dovolj visoko poleteti zaradi omejenih zmogljivosti. Jaz sem tako na primernem kraju lebdel v zraku, doktor Robič pa je izskočil in stekel do Kredarice, da je še pravočasno pomagal fantu in mu rešil kožo na glavi, kjer se je najbolj poškodoval. Da, s tem helikopterjem sem letel okrog tisoč ur,« se z nostalgijo spominja Andrej Andoljšek.

»Izkušnje in potrebe so narekovale modernizacijo letalske enote,« nadaljuje pogovor Miro Završek, poveljnik letalske enote milice.
»Leta 1972 smo dobili prvi moderni helikopter AB 206, jetranger. Z njim se je dejavnost naše enote močno razmahnila, predvsem zaradi njegovih mnogo večjih zmogljivosti. Nato smo dobili še en enak helikopter, leta 1978 prvega A-109A leta 1980 pa smo dobili velikega AB 212. Prav ta pa je odigral pri nas veliko vlogo. Mislim predvsem na gradnje na težko dostopnih območjih.«
Večkrat smo podrobno poročali o pomoči helikopterjev pri najrazličnejših gradnjah, vendar imajo v letalski enoti od lani še en specialni helikopter.
»Gre za helikopter, ki smo ga imeli že prej, to je A-109A, ki smo ga maja lani preuredili in je postal sredstvo za prevoz bolnikov in poškodovanih. To je bilo nujno. Bodisi zaradi prometnih nesreč, nesreč v gorah kakor tudi za vsakodnevno pomoč ljudem na najrazličnejših koncih Slovenije in Jugoslavije. Sicer pa imamo danes v Sloveniji kar 110 gorskih reševalcev-letalcev, ki so usposobljeni za reševanje z vsemi tipi helikopterjev. V teh 20 letih smo izvedli 1171 letov z 226 urami letenja izključno za urjenje pri reševanju v gorah.«

22.05.1987

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti