Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

A 101-12: Reševanje na Krnu

GRS Tolmin:  Predzadnji dan v letu, ko se je dan že počasi zaključeval in je sonce rdeče barvalo hribe, so nas obvestili, da se je

... na pobočju Krna zgodila nesreča. Planinka je med sestopom z vrha poškodovala nogo in zaradi bolečin ni mogla več nadaljevati poti. 

 

Z obema terenskima voziloma smo se odpeljali pod planino Zaslap, naprej je šlo samo še peš. Po ustrezni oskrbi in imobilizaciji smo jo že v trdi temi na nosilih UT2000 prenesli do vozil in nato prepeljali v dolino. Brez uporabe vrvne tehnike tudi tokrat ni šlo.

Kar 18 reševalcev se nas je na ta večer zbralo na reševanju. Večina se nas je ravno vračala s planinskih tur. Dan je bil lep, v gorah prave razmere, ki smo jih izkoristili tudi sami. A ob tem se pojavi še ena težava. Ko hitiš s svojim avtomobilom na akcijo, ko se ti res mudi, kako to dopovedati vozniku, ki počasi in brezskrbno vozi pred tabo in uživa še zadnje ure lepo preživetega dneva. Kako mu dopovedati, da nisi cestni divjak, ampak le nekdo, ki se mu mudi reševati življenje nekje v gorah. Včasih o tem odločajo minute ...

Tako se je končalo že stoprvo reševanje postaje GRS Tolmin v tem letu. Ne bi rad "hvalil" dneva pred nočjo, a srčno upam, da se bo vsaj ta zadnji dan v letu končal mirno in da nam ne bo potrebno v statistiko vpisati številke 102.
Naj bo miren in varen za nas in za vse ostale. Pa ne samo ta dan, tudi vsi naslednji v prihajajočem letu. 

Miljko Lesjak 
GRS Tolmin 

  ...12.2012

 





2 komentarjev na članku "A 101-12: Reševanje na Krnu"

Tomaž Ogrin,

Ti izjemni ljudje bi res lahko imeli prednost. Rešitev je v pravici do namestitve rdeče (npr.) luči na strehi, znak za nujno vožnjo in kakšno oznako "GRS v akciji".

Uspešno še naprej, tudi v 2013!


Igor Kleč,

Miljko... itak, da bi morali zakonsko urediti, da bi imeli v svojih vozilih snemljivo rotacijsko modro luč in zvočne signale. Sicer pa čestitke za oprvljeno delo v 2012 in srečno 2013.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti