Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najvišja priznanja za vodnike PZS

Večer, Narava, gore - Gabrijel Toplak: Ena glavnih aktivnosti Planinske zveze Slovenije v prihodnjem letu bo počastitev 120-letnice organiziranega planinstva na Slovenskem.

Rednega zbora vodnikov Planinske zveze Slovenije (PZS), ki je pred dnevi potekal na Igu, se je udeležilo 44 vodnikov PZS. Med drugim so govorili o praznovanju 120-letnice organiziranega planinstva na Slovenskem prihodnje leto. Načelnik Vodniške komisije PZS Franc Gričar in predsednik PZS Bojan Rotovnik sta podelila zaslužnim vodnikom PZS še najvišji priznanji Vodniške komisije PZS, priznanje Zaslužni vodnik PZS in naziv Častni vodnik PZS.

Priznanje Zaslužni vodnik Planinske zveze Slovenije, ki se podeljuje vodnikom PZS za zelo velik prispevek na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS, so prejeli Franc Kadiš iz Planinskega društva (PD) Dravograd, meddruštveni odbor planinskih društev Koroške, Darinka Prša iz PD Matica Murska Sobota, meddruštveni odbor planinskih društev Pomurja. Iz Savinjskega meddruštvenega odbora planinskih društev sta priznanje prejela Alojz Slavko Meža iz PD Velenje in Dušan Šip iz PD Žalec, iz meddruštvenega odbora planinskih društev Zasavja pa Miro Drnovšek in Štefan Sapač, ob člana PD Trbovlje.

Naziv častni vodnik Planinske zveze Slovenije, ki se lahko podeli vodniku Planinske zveze Slovenije samo enkrat za izjemen prispevek na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS, je prejelo 13 vodnikov, in sicer Ivan Komprej, Hubert Kovačič, Bogomir Trop (vsi iz PD Prevalje in iz meddruštvenega odbora planinskih društev Koroške), iz meddruštvenega odbora planinskih društev Ljubljane Anton Kresnik, PD Saturnus, iz meddruštvenega odbora planinskih društev Podravja Vlasta Bobovnik, Dragica Jus in Stanka Vobič (vsi iz PD Fram), iz savinjskega meddruštvenega odbora planinskih društev Irena Brložnik, Miran Jančič, Andrej Kuzman, Jože Melanšek in Gorazd Tanšek (vsi PD Velenje), iz meddruštvenega odbora planinskih društev kamniško-bistriškega območja pa Jurček Nowakk iz Planinskega društva Moravče.

Gabrijel Toplak
 

Vecer.si 29.11.2012

Na rednem zboru vodnikov Planinske zveze Slovenije so vodniki govorili o prazno-vanju 120-letnice organiziranega planinstva na Slovenskem.
 
Na rednem zboru vodnikov Planinske zveze
Slovenije so vodniki govorili o praznovanju
120-letnice organiziranega planinstva na
Slovenskem. (Zdenka Mihelič)

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti