Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Leo Houlding bo napadel zobati izziv

Plezalec in pustolovec Leo Houlding je nekaj dni nazaj razkril podrobnosti njegove naslednje odprave.
Decembra bo na Antarktiko ...

... vodil ekipo, katere cilj bo splezati novo smer po severovzhodnem grebenu gore Ulvetanna.

Houlding in je svoj cilj opisal kot “zadnji veliki vzpon”.
Ta cilj mu bo pomagala doseči ekipa, ki jo sestavljajo še alpinisti, kot Sean Leary, Jason Pickles, David Reeves, Chris Rabone in filmski režiser Alastair Lee.
Ulvetanna (v norveščini je to Volčji zob), je gora v pogorju Orvin Fjell, v deželi Queen Maud na vzhodni Antarktiki. S svojimi 2930 metri nadmorske višine je tehnično najbolj zahteven vrh na tej zelo surovi celini. Greben, ki se ga bodo lotili, je dolg 2000 metrov z višinsko razliko 1300 metrov.
Odprava, ki jo sponzorira Berghaus, naj bi trajala 50 dni. Houlding in ekipa so se na podvig pripravljali več mesecev. V tem času so podjetju Berghaus pomagali razviti in testirati celo vrsto oblačil za ekstremno mrzlo vreme, ki jih bodo uporabljali na Antarktiki. “Odkar sem pred več kot desetletjem prvič slišal za ta odmaknjen vrh na drugem koncu sveta, sem sanjal, da bi nekoč imel sposobnost, moč in podporo, ki so potrebne za dosego takega cilja.
Ulvetanna zame in za mojo ekipo predstavlja zares mogočen izziv je dejal o cilju Leo Houlding in doddal: "Po dolgih pripravah je naš cilj končno pred vrati. Zbral sem prvovrstno ekipo s potrebnimi izkušnjami. V zadnjem letu smo Berghaus, člani moje ekipe in jaz razvili in testirali zares najboljšo opemo, ki je potrebna za tako ekstremno pustolovščino.”
Houlding in njegova ekipa se bodo proti Antarktiki odpravili sredi decembra.

Potek odprave bo mogoče spremljati na www.berghaus.com/ulvetanna, sprotne novice pa bodo objavljene na Facebook in Twitterju (pod #Ulvetanna).

Kategorije:
Novosti Tuje ALP TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti