Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalna stena

bo nova pridobitev za vse, ki se želijo preizkusiti v veščinah športnega plezanja - Predvajanje filma Sfinga PS TD Podbrdo v veliko pomoč

V soboto, 10. novembra 2012, ob 17. uri se je v telovadnici podbrške šole zbralo nekaj manj kot sto ljudi, ki so si prišli ogledat enega najbolj atraktivnih slovenskih alpinističnih filmov Sfinga.
Gregor Kresal je scenarist in organizacijski vodja projekta, Tine Marenče tehnični vodja projekta in Vojko Anzeljc režiser, glasbo pa je prispevala glasbena skupina Siddharta.

Avtorji filma so se odzvali prošnji Turističnega društva Podbrdo in so film predvajali v podporo mladim plezalcem, oziroma Plezalni sekciji TD Podbrdo. Prispevek od vstopnine so namreč namenili za dokončanje plezalne stene v objektu KS v Stržišču.
Plezalna stena bo nova pridobitev za vse, ki se želijo preizkusiti v veščinah športnega plezanja, bo pa tudi nova popestritev za ljudi v krajih pod prelepimi Tolminsko–Bohinjskimi gorami. Nedaleč od umetne stene v Stržišču, samo dve uri hoda pa se lahko preizkusijo že v pravih stenah Novega vrha. Tako bo nova plezalna stena res velika pridobitev za ljubitelje plezanja v Baški grapi in širše na Tolminskem, kjer se bodo lahko kalili novi plezalci, ki bodo nasledili Humarja, Svetičiča, Rejca, Breliha ... sedaj že veterane Graparskega plezanja.

Vodja plezalne sekcije Drejc Dakskobler se je ob prevzemu izkupička od vstopnine 705 evrov v imenu članov sekcije vsem, ki so prišli in prispevali z vstopnino, lepo zahvalil, posebno pa še Gregu Kresalu, ki je film tudi zavrtel, Aljažu Krničarju, ki je poskrbel za zvok in Martini Kolenc, ki je dogodek povezala v lepo celoto in vsem poslušalcem predstavila dogodek.
Člani plezalne sekcije so obljubili, da bo otvoritev stene nekje v januarju leta 2013 in takrat bodo zopet pripravili nekaj dogodkov, ki jih bo vredno obiskati.
Seveda pa morajo do takrat zbrati še kar nekajkrat toliko denarja. Volja in graparska trma pa bo - v to sem prepričan - zmagala tudi tokrat! V časih, ki niso najbolj obetavni - in za nas Graparje že velikokrat niso bili -, se mladi plezalci ne vdajajo malodušju in jih, kot prave plezalce, vleče vedno le proti vrhu. To nam daje vedeti, da bomo obstali in še dolgo živeli v naši prelepi Baški grapi.

Hvala avtorjem filma za to prijazno gesto v imenu Plezalne sekcije TD Podbrdo.

Jože Dakskobler 


Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti