Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zvočni film z izredno lepimi smučarskimi prizori

Jutro (1932): Ljubljana, 4. decembra.

Za zimske športnike zanimiv film je začel danes v Ljubljani predvajati Elitni kino Matica. Zvočni film pod naslovom »Alpska simfonija« nam kaže krasne smučarske prizore in divne pokrajinske slike. Vsebina zgodbe, ki nam jo kaže ta tekma, s katero je združena ljubezenska dogodba Mary Gardenove (Gretl Theimerjeva).

Gardenova se je zaljubila v vodjo moštva, ki ima največ nad v zmago, Tressa (Werner Fütterer) a ta ostane proti njej hladen, medtem ko so vsi trije člani Tressovega moštva zaljubljeni v lepo mladenko.
Tekma se vrši za pokal kapetana Gardena, očeta Mary Gardenove. Da bi se Mary maščevala nad hladnim Tressom, zavede Tressovo moštvo in Tressa na izlet, samo da bi zamudili tekmo in da bi tako pri tekmi zmagal baron Plessow s katerim je zaročena po očetovi volji. Toda na izletu zmaga v njej njena ljubezen in Mary prizna Tressu, kaj je storila. Tress se s svojimi tovariši in Gardenovo hitro vrne. Vsa petorica drvi s smučmi z bliskovito hitrostjo v dolino. Dospeli so še pravočasno. Ker se je med vračanjem eden tovarišev ponesrečil, nastopi namesto njega Mary. Tressovo moštvo zmaga. V času, ko je bil Tress na izletu, so se zgodile v hotelu čudne reči. Baron Plessow, sloveči športnik, ni baš brezmadežen človek. Neki gospod Schmidt ga med štirimi očmi obtožuje, da je pustolovec in ženitveni slepar.
Smidt mu predlaga, da bo o vsem tem molčal, če mu baron Plessow odstopi delež pri svojem zaslužku. Plessow tega predloga ne sprejme. Naslednjega dne aranžira Plessow, da bi uredil svoje finance, vlom v hotelski tresor in hoče krivdo zvaliti na Schmidta. Vlom je odkrit.Schmidt, ki se izkaže kot zastopnik agencije »Argus«, katerega je agencija po Gardenovem naročilu poslala k tekmi, da se malo pozanima za zagonetno baronovo življenje, je razkrinkal pravega vlomilca.

No, zaključek je tak kakor mora biti v tej romantični smučarski zgodbi: hladni Tress se vname in Mary je srečna.
Smo tik pred zimskosportno sezono in film je zaradi tega gotovo zelo aktualen, saj nam kaže planine v zimskem času in izvrstne smučarje, k čemur se romantična ljubezenska zgodba prav prilega. Gledalci so bili, kakor so pokazale današnje prve predstave, s tem filmom izredno zadovoljni.

Jutro, ponedeljska izdaja 5. december 1932
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti