Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prvo mladinsko evropsko prvenstvo

PZS: ... si bomo še posebej zapomnili po naslovu prvega mladinskega evropskega prvaka, ki ga je osvojil Domen Škofic.

Prvo mladinsko evropsko prvenstvo v okviru IFSC (Mednarodne zveze za športno plezanje) v težavnostnem in hitrostnem plezanju se je začelo včeraj z dopoldanskimi kvalifikacijami ter nadaljevalo z večernimi finalnimi obračuni v kategorijah mladinci/mladinke in kadeti/kadetinje ter današnjim finalom starejših dečkov/deklic.
Med tekmovalci in tekmovalkami širne Evrope, skupaj je bilo prijavljenih kar 316 mladih, je nastopilo tudi 13 slovenskih reprezentantov, od katerih se je kar 9 uvrstilo v finale – osem v včerajšnji večerni finale mladincev/mladink in kadetov/kadetinj, Anže Peharc, pa se je pomeril v finalu starejših dečkov danes dopoldne.
Danes, na zadnji dan tekmovanja, je bilo na vrsti še hitrostno plezanje, v katerem pa Slovenci ne nastopamo.

Naši tekmovalci so nastopili zares dobro, najboljše pa mladinec Domen Škofic, aktualni mladinski svetovni podprvak, ki je izmed vse konkurence najvišje odplezal finalno smer in zasluženo zmagal.

Končne uvrstitve:

Mladinci (24 tekmovalcev): Domen Škofic – 1., Sergej Epih – 5., Jure Raztresen – 8.
Mladinke (26 tekmovalk): Tina Šušteršič – 9., Anja Šerbinek – 16.
Kadetinje (36 tekmovalk): Tjaša Kalan – 14., Živa Ledinek – 30.
Kadeti (43 tekmovalcev): Martin Bergant - 6., Gregor Vezonik – 8., Milan Preskar – 11., Tim Unuk – 30.
Starejše deklice (43 tekmovalk): Julija Kruder – 22.
Starejši dečki (42 tekmovalcev): Anže Peharc – 4.

Pripravila Zdenka Mihelič 

04.11.2012

Še uspešnejše kot evropsko je bilo za slovensko mladinsko reprezentanco v športnem plezanju letošnje mladinsko svetovno prvenstvo v Singapurju, od koder so prinesli domov kar štiri medalje – zlato, srebrno in dve bronasti.

In še nekaj (dve sta že v prejšnji objavi) izjav:

Anže Peharc (starejši deček, 4. mesto): »S plezanjem sem zadovoljen, saj sem pokazal kar trenutno zmorem. V smeri nisem delal večjih napak, medplezanjem sem užival. Žal pa mi ni uspelo priti na stopničke, vendar sem s 4. mestom povsem zadovoljen. Upam, da s tekmo v Kranju pokažem konstantno formo tega leta in ubranim prednost v skupnem seštevku.« / Anže trenutno zaseda 1. mesto v skupnem seštevku evropske serije.

Gregor Vezonik (kadet, 8. mesto): »Dobra tekma, odlična organizacija, finalno vzdušje vrhunsko, škoda le, da nisem odplezal po svojih najboljših močeh. Pred nami pa je še tekma v Kranju, kjer bom šel na vse ali nič.«

Tina Šušteršič (mladinka, 9. mesto): »Moja zgodba vglavi se ponavlja, klik v glavi se zgodi v stotinki sekunde in ta dvom je dovolj za moje plezalne napake. Močna sem dovolj, rabim samo trenutek samozavesti in skledo poguma. Upam, da to dokažem že letos v Kranju pred domačim občinstvom.«

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti