Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nogomet je bil

Bojan Pollak: ... na najvišji ravni! Vremenska napoved ni bila ravno najbolj obetavna, zato je kar precej udeležencev odpovedalo obisk


... oz. so enostavno ostali v dolini ali šli kam drugam. Vendar so bili tokrat vremenarji zelo točni, ne samo z napovedjo vremena, ampak tudi v poznavanju zemljepisa. Na Korošici ni padla v nedeljo v času prihoda, same tekme in tudi vrnitve v dolino niti ena kaplja dežja.

Žal tudi tokrat tistih planincev oz. alpinistov, ki prebivajo na Štajerskem, ni bilo, tako da so jih morali zastopati na Kranjsko priseljeni pravi Štajerci, nekaj pa tudi taki, ki domujejo najbliže Štajerski.
Goli so bili tudi tokrat že postavljeni, za kar gre zahvala PD Celje Matica, vendar so jih igralci malo premaknili, da so bolj ustrezali igri in terenu. Po izbiri članov moštva in ponovitvi pravil (ni auta, ni vratarja, gol velja, samo v primeru, če pride žoga vanj s prave stani in podobno) se je tekma začela tradicionalno točno opoldne in trajala dvakrat po deset minut.

Ekipi sta šteli po sedem članov in članic. Kranjce je vodil Franc Obreza, Štajerce pa Vital Vek, odlično pa je sodil Franc Pohlin. Igralci so igrali zelo srčno in prizadevno, vsak po svojih najboljših močeh, kondiciji in znanju. Najstarejši je imel 79 let, a nikakor ni bil najslabši.

Prihajalo je do raznih komičnih situacij, ki so vzbujale prave salve smeha. Malo se je poznala tudi nadmorska višina, zato je prišlo zelo prav pravilo, da ni auta, saj so do vrnitve žoge na primerno razdaljo od gola lahko ostali igralci malo počili. Obe moštvi sta imeli kar nekaj priložnosti za zadetek, vendar je bil gol ali prenizek ali preozek …
Na koncu je v zadnji sekundi uspelo Štajercem zabiti zmagoviti gol. Zato je štajerski kapetan predlagal, da bi tudi na naslednji tekmi, ki bo v nedeljo, 6. oktobra 2013, igrali z isto žogo, s katero so Štajerci zmagali že v druge zapored.

Bojan Pollak

 

 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46099

Novosti